Köpråd: Snål-diesel med kvalitet.

Hej, Jag har under månader tänkt att skaffa mig en ny bil, (pendlar 14 mil om dagen). De alternativ jag har haft i huvudet är C30 1.6d drive, Saab 9-3 1.9ttid eller BMW 116d. Vilka är ganska dyra i inköp. Så till saken, vad kan ni rekommendera? Superbillig på landsväg utan att ha kvalitetskänsla och komfort som en Daewoo Matiz. - Komfort - Kvalitet - Snål Budget 100-150, men ju billigare desto bättre. Tack för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Snål-diesel med kvalitet.



Kia Cee'd är snål och komfortabel. Min mammas rullar på 16" Continental PremiumContact och det är väldigt tyst inne i kupén. Snålt går den också, drygt 100 mil på en tank om man åker mellan Enköping och Oslo. Förutom Toyota så hade Kia minst antal maskinskador under 2011, enligt LF:s maskinskaderapport. För 150000 kr får du en 1.6 Crdi Eco (miljöbil) upp till årsmodell 2010, fanns någon enstaka miljöbils-Pro Cee'd där också. Annars finns ju "gamla" motorn som inte är miljöbilsklassad, men fortfarande rätt snål. Både vanliga Cee'den och Pro_Cee'd har ett ganska trevligt chassi, tycker jag.


polo bluemotion?


En beggad Fabia RS. Både snål, rapp o hyffsat billiga.


Kia C eller Hyundai I30 crdi. bra pigga och 1760 i skatt. går på prick 0.50 L/mil Ingen dieselSaab.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka