Köpråd: Mercedes 600SE W140 -92.

Alltså den med tolvan på 408 Hk. Jag har haft en sådan förut men då var bilen 5 år gammal... Nu pratar vi ett ök på 19 år... Har idag provkört. Fungerar kanon såklart och om jag inte missat nåt verkar all el fungera utom då AC kylning så klart. Även antennerna i bakskärmarna reser sig när man lägger i backen. Bra! Men hur är då dessa bjässar på ålders höst? Rost finns. Bilen har gått 29 Tmil. Gubbkörd sen ny. En ägare och han är idag 84 år. Nybes UA i förra veckan. Avgasvärden ok. Jag tyckte nog att baken på bilen vilade nästan på backen när jag startade den efter den stått i 4 dagar. Luftfjädring. Läcker? Efter 1 minuts tomgång var den ok igen. Får den billigt men vågar man?



Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes 600SE W140 -92.



Finns 2 saker att kolla upp noggrant och det är bromsrör / nivåreglering ingen luftfjädring på denna kärra ska det vara. och kabelhärvan till motorn då W124, W202 och W140 ca årsmodell 90-96 är av den årgången då isoleringen spricker runt kablarna och medför kortslutning. Så kika upp det och kolla så softclose och annan utrustning fungerar om den även har den utrustning annars är det bara att köpa om priset är rätt


Jag har fått span på en 300Se -92 W140 som verkar bra. Ska prova denna på fredag så får vi se. Gott och slippa den kostsamma tolvan fast ändå samma bil. Återkommer. Jag kör ju mycket sällan över 120 km/h så en stackars sexa på 231 hk räcker mer än väl. Men serviceboken lämnar mycket att önska efter 18000 mil. Bilen har gått 31500 mil. Vi får se som sagt. Det kommer att bli en lååång provkörning!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka