Köpråd: Svets

Tja, jo det är dax för mig o köpa en svets nu. Jag ska ha svetsen till att laga lite rost, svetsa avgassystem o lite annat smått o gott inga stora arbeten. Jag vet att en tre fas svets är att rekomendera men i mitt garage finns det inte tillgång till det, så jag söker en bra enfasare. Jag har kollat lite på dessa : http://www.jula.se/mig-svets-c141-210045 http://www.jula.se/svets-mig-mag-bimax-132-turbo-210016 http://www.clasohlson.se/Product/Produc . =162825998 http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Svetsn . s-MIG-160/ vilken tror ni passar mig bäst? Eller har ni andra tips på svetsar i den prisklassen? max 5000 hade jag tänkt mig, tack på förhand//Mackan



Svar på inlägget: Köpråd: Svets



Ja kolla även blocket på beg märkessvetsar. Biltema är klassad med högsta max svetsströmmen, rumt en 150 ampere vill man gärna ha.


Köpte mig Mig 140 på Biltema, inte använt den så mycket men den är smidig då den går att bära med sig och svetsa med både flusstråd och med gas. Mig 160 blir lite mer stationär men den är nog ännu bättre. Skulle inte köpa Telvin svetsen. Den har för få inställningar på strömmen. Esab eller Mig 160 eller Mig 140 tycker jag.


Hadde helt klart kört på Esaben då den går köra rätt hårt utan att överhetta. Bimaxen har en Intermittens på 15% och esaben har 60% och biltema anger inte ens några siffror. Lite dyrare men helt klart värt pengarna skulle ja säga då man oftast har en svets under väldigt många år. Skulle själv satsa på minst 130-140A för bilmek.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka