Köpråd! Budget-vässa en Saab 93 coupé 2.0T 199hk -99

Precis köpt bilen så efter alla pengar som slängts bort på det yttre med att ta bort diverse rost och bättra på det yttersta så har jag en smal budget på det inre. har en budget på 3500 fram till nyår som kan läggas på bilen. Är det någon som kan tipsa om något billigt och enkelt att börja med då jag inte har så mycket freetime just nu.



Svar på inlägget: Köpråd! Budget-vässa en Saab 93 coupé 2.0T 199hk -99



För 3000 kr får du en Steg 1-utbytesbox från Speedparts. 235 pållar, lär hålla dig nöjd ett tag i alla fall


Är det inklusive montering, jag vet att nordic har för 2900 med montering men deras steg 1 pressar inte ut lika många hästar


Nä, du får boxen i posten, sätter i den och skickar den gamla i retur. Tar 5 minuter.


Skulle ju va trevligt att ha kvar originalboxen också.


då får du betala mera


Haha jo men detta är som sagt bara en budget fram till nyår.


Är ute efter ny turbo då Garret TB2569 som sitter original inte klarar av de påfrestningar som kommer med steg2 uppgradering från speedparts och sedan vidare uppgradering som kommer sedan så tänkte kolla upp ny turbo och då undrar jag om det finns någon som har ett tips på något som funkar men inte är för en bra billig peng?


Varför tror du det?


Nu snackar jag inte bara steg 2 utan lite andra förändringar också. Farsan snackade om det o han har jobbat som mekaniker i 26 år varav 15 på Saab. ( frågade farsan om en bra turbo men han kunde inte sånt han var ju bara mekaniker sa han haha).






Det är inte många som byter turbo på en Saab T5 innan de ska passera 300 hästar. Nu är ju säkert inte alla dessa hemmapulare Saab-mekaniker, men det kanske fungerar enbart för att de inte vet bättre då... Sedan kan man inte komma undan att trimning medför ett större slitage på turbo och andra komponenter i bilen, men du åker ju inte runt och laddar max laddtryck hela tiden?


Nej jag gör ju inte det, tänkte mest att jag måste nog ändå byta turbon för att vara på den säkra sidan ( den som sitter i har suttit o 28 000 mil) så då tänkte jag varför inte byta upp mig lite o uppgradera vevhusventilationen på en gång.


Har bilen gått så långt är det väl aldrig fel att byta turbo. Men om den orkar ladda fullt laddtryck nu är det ju egentligen inget fel på den. Lika bra att lägga in ett steg 1 först, och när/om turbon ger upp byter du. Det blir varken enklare eller billigare att byta turbo samtidigt som du byter styrbox, så det är ingenting du egentligen tjänar på att göra i förtid. Så länge du slår av bilen om den börjar blåryka tar den ingen större skada. Antagligen kommer ditt turboaggregat att gå många mil till med ett Steg 1.


jo sant men jag tänkte mest för att jag hade lite pengar över efter köpet av steg2 från speedparts.


Varför kasta ut pengar på ett steg två om du ändå tänker trimma mer? Köp hårdvaran du vill ha, montera och skaffa samtidigt programvara anpassad efter hårdvaran du har. Tuta o kör.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka