Köpråd ny Citroen C5 E-Hdi Miljöbil

Tjena! Sitter och är trött på min tyska bil som håller på och trillar i delar(Passat V5 2002 Highline) och har tämligen starka funderingar på att skaffa mig en ny bil. Jag och sambon var och tittade, fick pris och körde lite Citroen och fastnade för det. Gillar designen och hela bilen överlag. . . en snåldiesel med 0.46blandad körning. Skattefri i 5år och lite garantier.... Den kommer att dra ungefär hälften av vad min bil idag gör så då kanske man har råd att köra och hälsa på mina föräldrar lite oftare(200mil tur och retur) Vad finns det att veta om dessa bilarna? Det kommer att bli en lagerbil av något slag, har hört med ett par säljare om pris och det kan nog bli bra i slutändan. Passaten får jag ju inte några jättemängder för men det är ju inte förvånande direkt. . . . Jag vill egentligen inte höra åsikter, för det finns ju en del åsikter om Citroen och jag har en hel del ska ni veta med men man måste vara man nog att erkänna när de har gjort en bra bil. Priset är ju som jag ser det hur bra som helst med, mycket bil för pengarna. . . Fördelar? Nackdelar? Någon som har en likadan bil?



Svar på inlägget: Köpråd ny Citroen C5 E-Hdi Miljöbil



http://www.blocket.se/halland/Citroen_C . _4&w=2 Och en länk till en sådan bil jag tittat på!


Klart du ska ha en Cittra. Jag har kört Citroen i många år och är övertygad om att det är en av dom bästa och pålitligaste bilar man kan ha. Dom kan vara lite rappligt hopsatta, men dom fungerar och går att lita på. Sen är det ju inte helt fel att modellen du funderar på är en av dom snyggaste kombibilarna på marknaden. Den ser riktigt bra ut i motsats till dom äldre C5:orna. Kolla på Citroenakuten lite så ser du vad folk frågar om, och därmed vilka problem som kan dyka upp. Av nån anledning så har jag fått den uppfattningen att dom småfel som uppstår på C5 i allmänhet, dom rör elfel. Fransmännen skulle kanske inte ha blandat in Tyskarna (Bosch) utan gjort elen själva. Själv åker jag BMW nu (540) men kommer att gå tillbaka till Citroen efter vintern. Åtminstone är planen så.


Jag har jobbat som Citroenförsäljare och har stort förtroende för C5 och då i synnerhet de senare modellerna Fas II och framåt. Fas III som du tittar på har jag ens inte kört... Jag körde "min" C5 Fas II med plattan i mattan och bredställ i nära 2000 mil och den gick som en klocka när en intet ont anade kund köpte den "fina demobilen" 1.6-liters maskinen gör även tjänst i Volvobilar som deras miljömotor. Ska du köpa en lagerbil så tänk på att den inte får vara äldre än 6 månader från tillverkningsdatum (googla den exakta tiden där, kan ändrats). Det kan vara en 2010 du köper som då blir uttagen 2011. Detta brukar man förlora på om inte en rejäl rabatt ges! Numera finns det nån snikversion utan hydralfjädring. Undvik den. Den är inte vatten värd som beg sen. Undvik demobilar. Tro mig.


Ok, den jag tänker på är en utan hydralfjädringen. Det ska tydligen inte finnas till den modellen men lillemotorn...? Det är med en ganska basic utrustining, Comfort heter den plus någon backsensor och något sånt. En sådan som i länken. . . Det är troligen en lagerbil, men det innebär då alltså att det du menar är att den inte FÅR vara äldre än 6månader för då räknas den inte som lagerbil(ny bil)? Citroenakuten gav inte så mycket då det är en tämligen ny bil och det är överlag inte så mycket info och frågor om dem då det mesta går på garanti. . . samma gäller VW och deras forum som jag kommer ifrån. En demobil blir det inte, det är ju fullt begripligt... Det med hydralsystemet var ord och inga visor.... man vill ju inte sitta där med en citroen som inte går att sälja om några år....


Behöver inte vara fel på en lagerbil. Men det med tiden och om den är en ny 2011 eller en outtagen 2010... Man köper en Cittra för komfort och den praktiska fjädringen som numera är mycket tillförlitlig. Du märker aldrig att det saknas hydraltryck som det gjordes förr. Så fort du trycker på "lås upp" på fjärrnyckeln kollar systemet om det är tryck nog eller pumpar upp det med en elpump innan du hunnit fram till bilen. Försök få fram regnummret på bilen ifråga så kan du kolla tillverkningsdatum. En lagerbil kan även vara något som på bilhandlarspråk kallas "kommisionsbil" Det betyder att den ägs av importören i Sverige men ställs ut i nån försäljningshall i Sverige utan att firman i fråga äger eller kan bestämma över bilen. Den kan bli hämtad när som helst för någon handlare i landet sålt den. Dessa bilar kan stå länge och ha flera hundra personer som varit på besök i bilen med diverse skador i kupé men framför allt lackskador från folk som låtit nitarna i jeansen repa bilen. Jag har själv sett flera skräckexempel på detta där den nya ägaren fått en bil som är snabblackad innan leverans. Fråga säljaren om det är en lagerbil eller kommissionsbil och kolla reaktionen noga. Han vet givetvis exakt då det står i hans dator och han kan även se exakt var bilen befinner sig.


Många bra tips här Har ringt runt till lite olika handlare för att se vad de kan göra på priset. 30lök för inbyte av min passat känns rätt ok då man får runt 40-50 privat... om man lyckas sälja den dvs. Det är absolut värt att kolla upp hur det ligger till med dessa saker. Ena säljaren sa ett pris (214900) och sedan la han på metallic osv osv... tycker det är lite fult att säga att bilen kostar detta och sedan lägga på tillbehören.... grundbilen kostar det ja, men jag är ju intresserad av vad just denna bilen kostar... Dock verkar det bestämmt, går allt genom med banken och allt sånt ok så blir det en Citroen.... Vad ska jag mer deala på på och hur mycket kan de tänkas gå ner i pris?


Själva bilen har de inte mycket marginal (vinst) på men utrustningen tjänar man gott på. Så säg att bilen i slutänden kostar 250tkr så bör du kunna få den för 235 tkr. Mycket beror på säljaren.


Precis... Dom går ju inte sönder, så det är klent med frågor. Om det hade varit en skitbil så var det nog mer aktivitet på forumet, modellen har ju ändå funnits några år nu. Håller med Dieselsmurfen angående fjädringen också. Undvik järnfjädrat om du kan.


Jag tror man lovar för mycket om man säger att en Citroen inte går sönder, tittar man på resultaten från kvalitéts eller driftsäkerhetsundersökningar (SBP, Autoindex, JD Power...) så ligger Citroen sämre till än medelbilen. Men Citroen är absolut en bra bil och den stora fördelen är priset, för 214.000:- får man kanske en enkelt utrustad VW Golf för att återknyta till VW och VAG är heller inget bilmärke som ligger i topp vid ovanstående undersökningar. Skall man ha en BMW, Mercedes eller Lexus kostar det istället närmre 300.000:- för en 1-serie med lite motor och utrustning eller en liten CT220h... En annan fördel jag ser i PSA´s modeller är att märkena är skickliga på att bygga dieselmotorer, dels är motorerna trevliga men framför allt snåla och Citroen är ett av få bilmärken på marknaden som bygger bilar som faktiskt klarar sig på de siffror tillverkaren anger. C5 är ett bra val, den enda tanken jag kan ha är om du provkört en E-HDI? Om jag inte minns fel är det EGS-lådan i dem bilarna och den lådan uppför sig lite speciellt. Det är dock mycket en vanesak men dem kan upplevas som lite sega och ryckiga innan man vant sig!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka