Köpråd: Subaru WRX-koppling?

Har beställt lite delar från Tyskland till VW-bussen, däribland ett Svänghjul komplett med lamell och tryckplatta till turboladdade Subarumotorer. Nu är det så att jag orkar inte vänta längre på grejerna, måste få börja skruva nu så att bilen är klar till nästa sommar så därför kommer jag att beställa kopplingsdetaljerna från något annat ställe. Det jag behöver är teoretiskt sett allt som sitter mellan motor och växellåda på en Impreza WRX. I verkligheten gärna upphottade grejer men inte puckade lameller eller liknande, vill kunna ha en körbar VW-buss. Alltså svänghjul, lamell, tryckplatta och skruvar till trycklatta och svänghjul. Spelar ingen roll om det är ifrån Sverige eller utomlands (ju billigare desto bättre) bara det är en seriös firma/firmor (om man tar grejerna från olika ställen). Typen av koppling som jag söker hittar man enbart på WRX-bilar, STI:n har en lamell som är 240mm i diameter och är därför 5mm för stor jämfört med WRX:ens 235mm lamell. Subarusar med sugmotorer har en lite mer traditionell typ av koppling där kopplingens slavcylinder pressar på tryckplattans fjädrar när man kopplar, Subarus turbomotorer har en annan lösning där slavcylindern drar fjädrarna mot sig (på något jädra vänster, men det funkar) när man kopplar. Alla tips är välkommna även om jag troligtvis redan har hört talas om dom.



Svar på inlägget: Köpråd: Subaru WRX-koppling?



Kolla här: http://www.skruvat.se/Koppling-C181.aspx Köpte min koppling från skruvat.se:) Seriös och bra handlare!


Jo skruvat vet jag om men jag vet inte om det hjälpte mig så mycket. Hittar inga kopplingsdetaljer under Subaru WRX, bara drivaxeldamasker, drivknutar och lite såna slitdelar hittas under "drivlina". Dessutom, säljer dom inte mest orginalgrejer bara? Jag vill gärna ha eftermarknadsprylar som är något bättre än orginal.


Hmm, okej! Det är inte jag säker på. Men vet att min koppling kommer från Korea, så den är inte en originaldel.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka