Köpråd: Audi a6 1,8 eller 2,4(7)? Första bilköp

Hej! Funderar på en Audi a6. Mestadels kombi men spelar ingen roll. Jag har nyligen tagit körkort och detta är första bilköp. Jag kommer att använda bilen 2 ggr vecka och någon gång i månaden göra längre sträckor (från stad till stad). Hur mycket skiljer sig bensinförbrukningen? Jag sitter även och velar mellan manuella och automat. Jag hittar inga automat med 1,8 motor men däremot många automat med 2,7 bi-turbo. En genomgående guide för vad som krävs och vad man ska kolla efter vid ett köp av en begagnad bil önskas.



Svar på inlägget: Köpråd: Audi a6 1,8 eller 2,4(7)? Första bilköp



rent spontant säger eftersom det blir en förstabil. ta inte 2,7an om du inte är beredd för att punga upp närmare 10 papp och upp för en storservice etc med kamremen t.ex


En storservice har redan gjorts med kamremsbyte. Förövrigt är det familjebil med mig som förare så de står för eventuella kostnader. Vad för försäkring bör man ta?


Hel skulle jag vilja påstå, halv är mer eller mindre värdelös om det händer din bil något när du inte är närvarande och inte har vittnen, blir en jäkla massa strul hit och dit av egen erfarenhet för något man själv inte varit vållande till. Du hittar bränsledeklarationen på Audis hmesida om du kollar faktablad över äldre modeller men överlag skiljer det inte så mycket mellan 2,4 och 2,7an. 1.8t skulle jag aldrig köpt till denna modell då den är alldeles för svag enligt mig och passar inte in i kategorin överhuvudtaget. Men visst, du åker ju snålast med denna motorn förutsatt att du bara kikar på bensin alternativen?


Jag kikar bara på bensin och inte diesel. Det var inte många 1,8:or man hittade heller. Hur märker man av svagheten? Vad innebär det i praktiken?


Att det inte händer så mycket när man ska upp i fart skulle jag påstå, sen att peaken kommer rätt högt upp på 1.8T gör inte saken bättre, har du kört Passat med 1.8T motorn som är mer vanlig så vet du hur A6an kommer kännas.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka