Köpråd: Ford mondeo ST220

Hej flickan e nu less på mina bilar som måste skötas om hela tiden efter diverse motor haverier på senaste tiden så jag är nu TVINGAD (ja ni ser rätt o hon är bäst) att köpa mig en ny bil som inte är så gammal. Har nu åkt och tittat på en St220 04 facelift med xenon o hela baletten och vill nu veta va ni tycker om dessa bilar allt bra och allt dåligt men ni kan skippa de där skit snacket med att de e en ford mm för de lyssnar jag ej på, alla bil märken gör någon bra bil. Vet om rost fel men ut över de hittar jag inget annat på dessa bilar som brukar fela :S



Svar på inlägget: Köpråd: Ford mondeo ST220



Kärvande bromsok bak Vevlager Hjullager bak Generella random fel


Bilen är ny servad på ford för 200 mil sedan då dom böt bromsar runt om broms oken bak var tydligen nya med så antar att det har varit ett dilemma Bilen har full stämplad service bok så den värkar bra och låter super i motorn. Vill dock ha sport avgas för den är lite för tyst för min smak. Någon som har bra tips på trim eller annat kul kan ju hojta till med


http://www.catcams.co.uk/ Säljer trimkammar som passar till 3liters V6orna Ända nackdelen vad jag vet i trimväg är att finns få delar..men de kan bara vara jag som inte letar ordentligt ~?


Vill ha denna pga utseende mm äger en egen trim firma så jag tar fram ett chip till den i avgas men inte hittat mycket mer jag kan köpa in men kammarna e ju bra förslag


Det posetiva med st220 är att det aldrig blir tal om att skaffa husvangn för det går inte att montera krok på den. ;-)


Inte för att vara sån men.. Det är en äkta ST220, med reggad krok!


Vanliga mondeo kroken passar på om man kapar lite i balken men jäkligt bra poäng inget fan av tattar termosar


Min uppfattning av Ford som jag även tycker syns i diverse kvalitétsundersökningar är att det är lite billigt byggda bilar som blir begagnade fortare än lite dyrare "Kvalitétsmärken". Min erfarenhet säger mig att du får mindre problem om du exempelvis köper en BMW från 2001 än en Ford från 2004, eller om hon känner att ni prövat tyskt så köp en japanskt Lexus istället? Rätt årsmodell och motorvariant i t.ex IS har en trevlig och pigg maskin! Angående Ford och Volvo´s femma så har väl denna maskin aldrig funnits i Mondeo, det är Focus ST225 som hade denna motor under huven väl?


Volvo femman finns i Focus ST, RS och Mondeo 2.5T Finns ingen ST225~ Dock är 2.5an i NYA Mondeo ihop med Titanium paketet vad jag fattat (Stora utrustningspaket)






Det var denna modell jag tänkte på, ST225 är kanske ingen officiell beteckning visserligen. http://www.teknikensvarld.se/2005/11/22 . -focus-st/ Och när jag skrev "aldrig funnits i Mondeo" tänkte jag på föregående generation då det var den jag uppfattat som aktuell?


Håller inte riktigt med. En bekant provkörde en 328 -00 med 14 000 mil och upplevde den som totalslut i hjulupphängningen, så han gick och köpte sig en ST220 med typ 8000 mil på mätaren eftersom han fick den ruskigt billigt. Inte mycket dyrare än vad som begärdes för 328an. Jag tycker den bilen andades rätt så mycket "premium", visst är FWD ett stort minus för de flesta. Baksätet var stort med. Men det som avgör allra mest är fortfarande vem som har brukat bilen innan... Sen är det väl bara positivt att dessa fordar ligger väldigt bra till prismässigt, så du kanske kan få en bil med lägre mil för samma pris jämf. med motsvarande bmw/mercedes.


Fast så kan du inte jämföra, BMWn kan ha gått 14.000mil i stadstrafik med en gasglad förare och Forden kan ha rullat 8000mil längs landsväg? Jag menar självklart att TS i så fall skall köpa en frisk BMW, Mercedes eller Lexus istället för en frisk Ford och inte en bil som är helt slut...


nu är ni ju där å gnäller iaf,, Ts ville veta fällor å fel på just mondeon,, alla har vi våra favomärken å hatmärken,, lev med det ingen tycker lika varken du eller jag


Det här har inget med favoritmärken att göra, som ett exempel älskar jag märket Alfa Romeo men det är ändå ingenting jag föreslog i denna tråd då dem precis som Ford inte hör till dem driftsäkraste bilarna. Men BMW och Lexus brukar hålla lite bättre, både enligt egen erfarenhet och enligt statistik och därför tyckte jag dem hade varit ett vettigt val.


Nej, vad jag menar är att en ford i samma prisklass som bmwn antagligen inte har rullat lika långt och är antagligen fräschare.


Jaha du menar så, ok jag menade precis tvärt om. Enligt min erfarenhet är en t.ex 10år gammal BMW med 20.000mil på mätaren friskare än en 6år gammal Ford med 12.000mil på mätaren och detsamma gäller för Lexus.


Kan ju bara sticka in och säga att affären är klar st220 hämtas i helgen


Grattis till den nya bilen!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka