Köpråd Opel Vectra 1,9 CDti

Ja, skumt är det. På opel var de tvärsäkra på kedja. Ska prova en idag med så ska höra då. Det är ju absolut inte avgörande för min del ändå men nu vill man ju ha reda på vilket bara för sakens skull, får väl slå till och köpa så lär jag ju få reda på det:). En av Opel vectra cdti som jag provat (den det lutar åt) verkade ha lite högre förbrukning än de övriga när man körde och att det knirrade från bromsen när man släppte upp den för att köra iväg. Den verkade gå lite "hårdare" helt enkelt. Bilen var annars i bra skick. Har fått reda på att den är tidigare gått på ett säkerhetsföretag så chansen finns att den gått lite hårt, men på 12500 mil ska det ju inte vara några problem och kanske rent av bra. Bolaget är Niscayah ab och jag tror inte att de har ronderande väktare eller utryckning. Jaja jag tjatar på, förbrukningen och knirret i bromsen var det.



Svar på inlägget: Köpråd Opel Vectra 1,9 CDti



Z19DT/Z19DTH har kamrem, inget annat vad jag vet.


Det med att blinkersen är igång längre, borde ju vara som på VW dvs. komfortblinkers funktion? Med ett tryck så blinkar den 4 ggr.


Korrekt, var och kollade på -07an idag igen som gått 12700mil. I serviceboken stod det kamremsbyte vid 15000mil. Annars en "ärlig" bil som inte är reconditionerad. Lacken är lite repig osv, motorutrymmet ser jävligt ut och är säkert aldrig tvättat. Lite oxidering och rost på muttrar och klämmor osv. Bilen har stått ute och det fanns kondens i båda framlyktorna och i baklyktorna. Detta försvann efter en längre provrunda. Invändigt är bilen fräsch. Den ryster lite vid landsvägskörning men går annars fint, körde den på 5,8 blandad körning vilket är ok. Säljaren är nere på 98000 och är då villig att rekonditionera bilen utvändigt och i motorn hos firma och på denna funkar blinkersen. Vad säger ni? Är kondensen något att bry sig om eller är det bara för att den stått ute länge utan att köras? Finns en annan i Halland som är ett år nyare men med samma miltal som enligt ägaren är i mintcondition. Dock en manuell och 119000!


Ja hade slått till på den du prövat om inget annat känns konstigt. Lite kondens är lätt fixat om det fortsätter.


Ja, det lutar ditåt. Man vet ju hur det är, man kommer in i bilhallen och det står en superrekonditionerad bil, man öppnar huven och motorn är som om den aldrig blivit körd trots 15000mil på mätaren, priset är ju därefter också och det vet jag och förmodligen har den sett brinnjävlig ut när den inkommit. På så sätt är ju denna bilen ärligare och priset bättre och bilen kommer ju dessutom att rekonditioneras både utvändigt och i motor. Det är bara det att motorutrymmet såg riktigt taskigt ut med rost o korission. Funderar, finns ju rätt gott om skötta bilar med.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka