Bilar med bra prestanda som är billiga i drift?

Hej! Som rubriken antyder, undrar jag vad ni har för tips på driftsäkra bilar med bra prestanda och chassi som ändå är billiga att äga/köra? Det jag helst vill ha är någon pigg liten sportig sak eller glidarbil med resurser under huven - och som sagt, ett bra chassi. Med billigt att äga och köra menar jag att skatt/försäkring, bränsleförbrukning (helst inte över 1 l/mil blandad körning) och slitdelar/reservdelar inte får vara för dyrt. Med driftsäker menar jag en bil som inte skär ihop så lätt. Har t.ex. hört flera som haft problem med igentäppta oljekanaler och framvagnsproblem på Audi samt samma problem + växellådstrassel på vassa Saabar. Öppen för tips kring alla segment. Är dock inte intresserad av någon kombi. Budgeten ligger på max 60 000 kr för en bil.



Svar på inlägget: Bilar med bra prestanda som är billiga i drift?



Gör en mera specifik fråga gällande märke och modell. Använd även sökfunktionen, det finns massor av köpråd som kan passa. http://www.garaget.org/forum/misc.php?action=forumRules Låser härmed tråden. Mvh. Hamilton



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka