Köpråd: Mazda 626 98-02

Hej, Nu är det dags att byta bil och jag har kollat mycket på 626an mellan 98-02. Men som vanligt är det mycket frågor som snurrar. Jag har hört att det är tråkig bil att köra? Jag har aldrig kört den årsmodellen men har åkt och kört några mellan årsmodellerna 86-97. Just nu har jag en 740 GL -88. Är mazdan tråkigare då? Hur är den att åka i, bekväm, högljud? Vill helst ha en kombi men delarna är väll densamma iaf, förrutom kaross då förstås? Motoralternativ är också en svår fråga, har hittat 3 olika motorer hitills. Vilken ska man ha? Jag vill ju att lite ska hända när jag trycker på gasen hehe. Vilken av dessa är lågt utväxlad? vill gärna inte ligga på typ 3000 rpm i 100km/h. 1.8 L - 90 hk - Det känns som att den är lite klen speciellt om man vill ha dragkrok? 0 - 100 på en kvart? 2.0 L - 115 hk - samma som i min 740 som går rätt bra 2.0 L - 136 hk - lite mer kräm? drar mer soppa kanske? Är det någonting man ska vara noga att kolla på när man letar efter denna typ av bil? Min budget är Max 20.000 kr, det borde räcka för att få en hyffsad variant? Som sagt vill veta allt jag kan innan jag börjar leta och provköra då jag vill ha lite kött på benen innan man eventuellt förhandlar eller kollar på saker. Alla erfarenheter är guld värt när man inte kan så mycket om denna bilen. Tack på förhand



Svar på inlägget: Köpråd: Mazda 626 98-02



Vi hade en -01 i familjen, en tråkig bil med ganska trött motor trots 136hk. Ganska skön att åka i/köra men ganska bullrig. Se upp med rost på alla skärmkanter samt dörrar, våran hade rost på samtliga dörrar och skärmkanter samt baklucka.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka