Köpråd: audi 100 quattro c3

Då har man ögonen på en c3 100 på 17k mil. Då till frågan: Vad är kanon & kalkon med dessa då? Är el-diffen något att hurra för? osv... Edit: la in tråden i evenemangsforum... snyggt Edvin.



Svar på inlägget: Köpråd: audi 100 quattro c3



Flyttar den Från Östra Svealand/Stockholm --> Allmänt, då det ej är ett evenemang. Mvh


Årsmodell och motor? Har inte haft nån själv, men det jag läst mig till under den tiden jag var smått sugen på en så är de ganksa odödliga. Det sista som ska ge upp eller krångla ska vara quattron, de tål mycket oavsett om det är gamla generationen med låsbara diffar eller en senare med torsen-diff. Motorerna är mer eller mindre lika tåliga, turbomodellen har dessutom ganska god trimpotential.


Ska använda bilen till en vr6 turbo på 600+ hästar är tanken. Hållbarheten är ganska prio. Resten är väl på köpet med tanke på vad jag kräver ur bilen.


Med tanke på vad folk har lyckats plocka ut ur 10 och 20v femmorna i den karossen/drivlinan så är det ett vettigt utgångsobjekt. Kolla även med folket på www.nordicaudi.com, där finns en hel del folk som kan de här bilarna in i minsta detalj.


Är det en vanlig 100q eller en 100Tq? Är det en sugfemma i den så är det nog en 2.3l 10V NF motor, är det en turbo så är det antagligen en MC1 eller MC2 beroende på årsmodell. Mvh Tommy


Notera att det är inte en audimotor jag ska bygga på. Det är en VR6T



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka