Köpråd: Rolig/bekväm vardagsbil 0-120.000:-

Är på jakt efter en ny bil då jag pendlar 16mil per dag och vill ha något som man åker bekvämt i samtidigt som de ska vara roligt att köra. Är allätare när det kommer till märken och modeller. Dock har jag själv mest hittat tyskt och Saab när det kommer till iögonfallande bilar. Tips på märke, modell och gärna extra info om erat tips uppskattas. Lite bilar jag själv kollat på:Bmw E60 bensin och diesel Bmw M3 Merca AMG samt S-klass Audi s4/s6 9-3 ss aero 03 samt andra 9-3ss 08- Det är ett plus om bilarna kan köras på iallafall 0.7-0.85/mil, samt att bilen kommer brukas året runt!



Svar på inlägget: Köpråd: Rolig/bekväm vardagsbil 0-120.000:-



Honda Accord är bekväm, snygg, rolig att köra och har en förbrukning inom dina krav. Dessutom är den billig i service-kostnader (kamkedja, 2000mils serviceintervall och allmänt låga priser +att det aldrig händer något med den), vilket är positivt när den ska gå lite längre/år. Själv är jag i precis samma sits som du (ska pendla 15mil/dag i en bekväm bil) och har ovanstående bil men vill ha ännu lägre förbrukning, helst ska den gå på el som man laddar via eluttaget. Men i dagsläget går alla begagnade bilar till 100% på exakt samma uråldrig skit man pumpar ur marken. Lutar åt att jag kommer behålla bilen men om det dyker upp något som jag inte kan motstå så kommer jag byta.


S4 är ju rikrigt fina bilar! Så även S6


Hm, okej! Ja sen får man ju även poängtera att säkerheten är viktig, speciellt med tanke på att det vart 2 dödsolyckor på några få dagar på sträckan jag kör osv.


http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_s . 17&w=3 Där har du en bil som är grymt go att åka i om man har komfort-läget i, tryck i advanced-läget som får du ett smidigare chassie som blir lite hårdare och mer sportigt! Den kanske vore något för dig?


Nackdelen är att istortsett alla t5/r modeller drar soppa som en annan hinkar grogg på helgerna


Jo det är lite synd Men tror inte att en S4 eller S6 kommer dra mindre tyvärr


Hondan är iofs en säker bil med många krockkuddar mm. Bland annat därför som jag skaffade den för att tjejen som har ganska nytt körkort ska kunna åka säkert.


Beror lite på vilken motor man väljer.. finns med 2.2 TQ, 2.7 biturbo och 4.2 v8.a.. sistnämnda drar ju en del


titta på 9-5diesel! det gör jag just nu för funktion som firmabil!






Amg 55? Går bra, otrolig komfort, enastående kvalitet och säker


Jag skulle inte köpa en S-klass i den prisklassen, de flesta är slitna, skruvade och fyllda med dolda fel. Det är helt enkelt en bil som kräver lite högre budget i mitt tycke. Istället skulle jag kolla in E-klass, då får du bättre skick, senare årsmodell och lägre miltal till samma pris. http://www.blocket.se/malmo/Unik_Merced . amp;last=1 http://www.blocket.se/helsingborg/Merce . 15&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Mercedes . 15&w=3 Där är några jag hade kollat på om jag letade Mercedes i den prisklassen. E320 skulle vara mest intressant på pappret i och med att den E500 och CLK 500 i regel ligger i högre prisklass, jag vill aldrig köpa den billigaste bilen jag hittar av en modell.


http://www.blocket.se/kalmar/Mercedes_C . =4&w=3 Tycker denna verka ganska billig i förhållande till bil


Gör en mera specifik fråga gällande märke och modell. Använd även sökfunktionen, det finns massor av köpråd som kan passa. http://www.garaget.org/forum/misc.php?action=forumRules Det finns redan 100 tals av den här sortens trådar i forumet. Låser härmed tråden. Mvh. Hamilton



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka