Köpråd: Volvo 740?

Tja. Behöver lite köpråd angånde volvo 740. Vilket modell och mer hästar i samt drar mindre/mer ska man ha för sladdande under vintern? Tack för Svar.. MVH



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 740?



Jadu en vanlig 740 gl på 115 hk klarar du dig finfint i vinter med! Välj gärna en -88 och framåt då dom har insprut MVH


hur mycket drar dem egentligen?


740 GL = slö 740GLT= sådär 740= turbo piggast. GL räcker för att busa med om de är halt underlag dvs vid snö/regn. köp gärna diffat.. det är roligare. En 740 är inte någon bränslesnål bil, räkna med 1 liter vid blandad körning inkl med lite sladd hit o dit Som du själv förstår är ju manuell de bästa o roligaste för att leka med. Köp en 740 nu om du inte vill betala allt för mycket, nästa månad höjs dom till nästan de dubbla priset.


Min -90 drar 0,8 fast när jag har sladdat och kört när det har regnat + kortare sträckor så har det hamnat runt litern


Jadu, 0,82-0,83 blandad körning har jag legat på rätt ofta i sommar, då med lugn körning.. Stockholm till Tierp tur och retur, 125-130 km/h och sedan uppemot 140 km/h i slutet från uppsala och hemåt gav ca 0,92, ingen snåljåp men jag var beredd på klart mycket mer. Hur man än vrider och vänder på det så är Volvo 740 ingen bränslesnål bil.. dock kan man ju under omständigheterna med rätt bil och körstil få dem att dra skapligt med sås.


Jag kör en 740 GL/T -90, drar väl precis under litern kanske om jag kör snällt en full tank. Min senaste tank dock, inte minsta lilla ecodrive, nästan varvstopp vid nästan alla accelerationer blev förbrukningen över 1.3L/mil, fick soppatorsk vid 44-45 mil (60L tank).


jag hade köpt en GL/GLE.. helst ingen 16 ventilare då man inte kan lita på kamremsbyte etc när dom rullat en del och inte kul att ligga på varvstopp och få kamremsras sen kan man i princip vålda med en GL tills domedagen utan att oroa sig direkt


Köp en 740/745 GL med B230F, skottsäker maskin



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka