Köpråd: Miljödiesel, nya Ford focus eller Audi A3 TDIe

Hej, Sitter med lite beslutsångest och hoppas någon kan säga något smart som gör att jag klarar bestämma mig Har bestämt mig för att köpa en Audi A3 TDIe eller den nya Ford focus. Min budget ligger på cirka 190 000 kr och för de pengarna får jag BETYDLIGT mer utrustning i Forden än i Audin. Jag får dessutom en ny Ford för de pengarna medan jag får en 2009/2010 om jag tar Audin. Men Audi är liksom Audi, det känns liksom kvalitet när man drar igen dörren. Men å andra sidan får jag mer bil för pengarna om jag köper Ford ... Hur hade ni tänkt? MVH / Jonas



Svar på inlägget: Köpråd: Miljödiesel, nya Ford focus eller Audi A3 TDIe



Jag tänker att forden kommer bli mycket dyrare i värdeminskning än Audin, dels för att det är en ford och för att den är sprillans ny. Det får man ta med i jämförelsen också.


Kvalitén på nya Focus är betydligt mycket bättre än på gamla.. Visst, Fordar brukar inte ligga i toppen i andrahandsvärde men du kommer ändå undan billigare i servicekostnader och så får du mer utrustning för en lägre peng


Nya Ford Focus är trevlig, och eftersom Audi A3 är gammal som gatan (2002) så tycker jag inte den är något alternativ? Inte en nästan ny åtminstone, köp i så fall en några år gammal A3 till ett lägre pris!


Köp Focusen..superfräsch inredning och en väldigt trevlig bil iövrigt


om du tvekar mellan en audi o ford ska du absolut köpa forden... en blivande audi köpare brukar inte tveka så mkt, o inte mellan en ford...


2003 var det nuvarande A3 kom, dock har den genomgått ett par facelifts sedan dess. Det finns ju en hel del att välja i kring 200k kr och neråt om man kollar på A3.


Det var inte så att den presenterades 2002? Jag mindes väl fel annars! Lite nya lampor och inredningsdetaljer gör dock ingen ny bil, Ford Focus är enormt mycket modernare när det kommer till exempel säkerhet och utrustning.


Lite förvånad över att så många skulle tala för Forden, trodde faktiskt utfallet skulle bli det motsatta. Att alla skulle hylla Audin. Nu lutar det mot en Ford, provkörde en idag för andra gången och den känns ju väldigt bra. Dock är det jäkligt lätt att "förföras" av nya bilar, oavsett märke. (Förutom Skoda Oktavia, fy f*n vad tråkig den var, hade jag inte väntat mig)


Sedan är väl Forden snäppet större.






Jag tror det är så att Audin är på papper en bättre bil, men inte så pass mkt bättre att någon orkar bry sej i att tjaffsa om det. Och Focus är en klart godkänd bil. Men miljödisiel? Är du ute efter bränsleekonomi eller är du en såndär miljö-bagge?


Four rings to rule them all Vet inte hur nya fordarna är men jag skulle ju inte köpa en då den rasar i pris så fort du tittar på den. Audin har redan tagit första smällen, kolla va den kosta ny och vad den kostar nu. Jag köpte en Audi A3 2008 2.0 Tdi igår och är helnöjd.


LeafBox: Definitivt ute efter bränsleekonomi. Avverkar relativt många mil i månaden vilket blir en del kosing om bilen dricker mycket. (Sen att det blir miljövänligare är väl bra, men som sagt inte huvudmotivet)


Tänk på att pröva bilen i verkligheten under samma förhållanden som du vanligtvis kör, det kan skilja enormt mellan angiven och uppmätt förbrukning! Just Focus var jag inte särskilt imponerad utav av just den anledningen, jag provkörde modellen med 95hk (Som är samma som 105hk förutom programvara) och den drack 0.85L/mil vilket jag tycker är mycket törstigt för en sådan bil. Den hade rullat en 100mil och det är riktigt att förbrukningen sjunker efter inkörning men knappast mer än någon deciliter. Jag körde denna i Halmstad under arbetstimmar, vilket innebär att det var mest motor och landsväg och en väldigt milt variant av stadskörning. Sedan körde jag en Citroen DS4 med 160hk, detta i Göteborg vid rusningstrafik, och trots stundtals hårda accelerationer och stressad körning längs E6 för att åtminstone få några stoppklossar bakom sig samt stundtals ren kökörning drack denna pigga Citroen endast 0.55L/mil; Och när jag tog ut bilen hade den endast rullat 4mil! Kort och gott, det är stor skillnad på dagens dieselbilar och Focus är i alla fall i 95hk-version på tok för slö för att orka med uppgiven förbrukning i praktiken. I alla fall med min körstil...


Problemet när man köper en bil med onödigt lågt hk-antal är att man måste tok-gasa bara för att komma upp i hastighet. Så mindre är inte alltid bättre på den aspekten. Skulle jag köpa så bensinsnål bil som möjligt så skulle jag kolla på en hatchback med typ 120-130hk disiel


Tycker att det Ford kör med, 95 hk och 115, enl deras broschyr så är förbrukning exakt samma, förutom vid blandad där 95-aren drar 0,1 mindre.... Känns ju självklart att man då köper 115. Tycker dock att det är trist som tusan att Ecoboost, 150hk finns bara 1 av, på blocket i varje fall... Kikade i broschyren, finns en 180hk, men ej till fsg här i vårt avlånga land! Smartast borde att importera en Ambiente (minst utr, finns ej i Sverige) från Tyskarnas rike. Kostar ca 130000 där!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka