Köpråd: Rejäl bruks/vinterbil max 30.000:-

Hallå! Jag har börjat kolla på en bruks/vinterbil. Jag har tänkt att den ska kosta max 30.000:- Det ska vara en bil som går att köra i alla väder, funka med hund och storhandling. 4x4 ett plus men ej krav helst 4/5 dörrars ej volvo eller saab, även om jag vet att det är en populär vinterbil som är billig och lätt att hitta delar till. Det får gärna vara en udda bil, men den ska vara nyare än -95. Självklart är lågmilsbil önskvärt, men vissa bilar kan ju köras mkt långt om den servas rätt.. så det kan ju övervägas. Kom med tips!



Svar på inlägget: Köpråd: Rejäl bruks/vinterbil max 30.000:-



Audi A4/A6 quattro:)? Sen kan du ju välja på 1,8t, v6 eller om du är lagd åt diesel hållet. Uppfyller väl dina krav:)? Och dom årsmodellerna strax innan 00 ligger i din prisklass och känns fortfarande förvånansvärt moderna:)


http://www.google.se/imgres?imgurl=http . mp;dur=578


Det kanske inte skulle vara så dumt med en A4/A6 med quattro från 90-talets andra hälft då? Visserligen får man passa sig för motorproblem. V6:orna gillar ju att läcka olja samt dra olja, och de mindre turbomotorerna kan drabbas av oilsludge. Edit: Damn you, marwin of sweden


Ja, A4/A6 är inte helt fel.. men är inte quattromodellerna mkt dyrare än 30K? 1,8t motorerna kan jag ju utantill då det är samma inom VAG. 2,6 är det v6:an ? Diesel är jag inte så sugen på.. Hittade en A4 quattro -96 på blocket som gått 16K, vilket inte är så farligt.. för 39.000:- Borde kanske gå att få ner priset till 35 då den legat ute sedan 25/8.


Det är ett totalt orimligt pris anser jag. Du bör med lätthet hitta sådana för under 30k. Du kan ju liksom hitta en S4/S6 för 30k, och de har ofta quattro. Alla A4/A6 med över 1,8 l cylindervolym är V6:or med undantag för S6 2,2T som är en femma på 2,2 l. Hur man än vänder på det måste man alltså tyvärr vara noggrann med att motorn är i bra skick på den Audi från de åren man tittar på.


Okok, alltid bra att veta! Det värsta är att de s4:orna som ligger på blocket har gått närmare 30Kmil.. Då köper jag hellre en motorsvagare modell som har gått färre mil.. Känns som att 20Kmil är smärtgränsen.. om det inte är något utöver det vanliga då. Mjo.. Det är svårt bara att veta hur motorn servats osv om det inte finns någon servicebok eller åtminstone kvitton.. ventilslammer vet man ju hur det låter så det är ju något att hålla öronen öppna efter, samt om koppling slirar osv.


http://www.blocket.se/alvsborg/Golf_IV_ . =6&w=3 (Edit: nästan i GBG tom ) Golf IV V6 4Motion borde funka bra, just bilen i annonsen kanske var lite skumt billig (brukar ligga kring 40-65k annars)


Den såg inte dum ut alls! Det dumma är att den motorn är lite ovanlig och blir säkerligen dyr om den krånglar eller behöver omfattande service.. (mkt kan man ju iofs göra själv). Snubblade över denna, en helt annan bil iofs, men förundrades lite över priset.. nu ska den iofs besiktigas i nov, skattas i feb. men ändå.. 22K låter billigt för en s80 -99 som gått 11Kmil. http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_S8 . 15&w=2


Motorn är inte så ovanlig, finns ju massvis med V6 & V5-bilar I grund och botten är det ju ändå en Golf. Men det lär ju vara billigare att kirra en vanlig 1,6:a än en 2,8 V(R)6 om det blir "generalras" Info om S80n på Transportstyrelsen: "T71B HANDIKAPPUTRUSTNING T71LT MANÖVERORGAN FÖR GASREGLAGE OCH FÄRDBROMS ÄR HANDMANÖVERERAT" Inte importerad så miltalet borde nog stämma, iaf om man ser till att någon handikappad har haft bilen. Edit: Och en Golf V6 4Motion är nog ett säkrare kort än en Volvo S80 T6 (dubbelturbo 272hk ) Edit2: Plus att automatlådorna kan vara lite kinkiga på motorstarkare Volvos.






Jag menade inte att du skulle ta en S4, jag menade att om en S4 kostar 30k borde en vanlig A4 vara billigare


Haha jag undrade just var det var för spak på höger sida ratten Ser sliten ut i stolen dock för att ha rullat endast 11K mil.


Kan ju vara någon lirare som inte ens har ben som har haft bilen och därav nött lite mer än vanligt på sätet eftersom att det kanske är lite mer jobb att ta sig in i en bil utan ben .. .. Mycket spekulationer från min sida nu


Jo sant...


Ofan, kollade på transportstyrelsen.,. men glömde såklart kolla tilläggsinformationen.. jo, milen stämmer nog.. det fanns en bild på mätaren (vilket iofs inte är någon garanti, men om man jämför med miltalen från senaste besiktningen).. men en ombyggnad på en sån till vanlig manövrering lär kosta en del.. så s80:n går bort.. Golfen är inte dum alls faktiskt.. Kanske tom går att få ner den till prick 30. Fördelen med om det skulle vara en vanlig rad 4:a är ju att jag har det mesta för att slänga ihop en till motor, hehe.. Men fortsätt ösa på med tips


Passat 1.8t? audi a4 a4 quattro modell eller kanske en Bmw e39 ?


Jo, 1,8T är ju lite roligt.. Fast jag vetefan.. hade varit roligast med bakhjulsdrift eller quattro då.. E39, är inte det typ 540 eller nåt sånt? Känns lyxigt men väl vräkigt kanske.. eller har jag fel? denna då, känns inte helt fel.. dock dumt att man inte kan se regnummer. http://www.blocket.se/alvsborg/Bmw_323_ . 15&w=2 Edit: Det måste skrivits in nåt fel ändå va.. eftersom det står bmw 323 men sen står att motorvolym är på 2494 cc (bmw 325?).


Hur är det med bränsleförbrukning? Det finns ju många bilar med 4wd i SUV-klassen. Jag slog själv till på en Jeep denna vinter. Hur det blir får vi se men törstig är den... Åker dock som en kung.


Det är faktiskt korrekt, i 323i sitter en motor på 2.5L trots namnet!


Lite högre bränsleförbrukning är faktiskt inget bekymmer. Jag pendlar inga långa sträckor. En suv hade passat mig utmärkt! Men det verkar knivigt att hitta en som verkar bra i den prisklassen.. Din jeep såg inte dum ut



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka