Köpråd: Bruksbil,4wd, drag 90-130k

Är ev på jakt efter ny bruksbil, funderar på att skaffa mig något fyrhjulsdrivet inför vintern.. Krav är:Drag Hyffsad fyrhjulsdrift Ej mer än 18 000mil Ej dra över 0.9 motorväg Mellan 90-130k Ej volvo Kombi är ett stort plus likaså stort baksäte. Legacy, A4,A6 (vilken motor?) vad finns det mer för vettigt? fördelar, nackdelar?



Svar på inlägget: Köpråd: Bruksbil,4wd, drag 90-130k



Varför inte en BMW 330Xi E46?


Antagligen för att dom är små & trånga tyvärr.. Pickis?


E46 blir det inte, vill byta upp mig från e46 som jag åker nu! Kan tänka mig en rwd E91 Pickis hade jag gärna haft! Men pendlar borås-gbg, ofta med 3-4 passagerare så går inte


audi allroad 2,7t quattro.drar under litern ,grym komfort osv. Min är till salu;)


Kostar? Lite i törstigaste laget, men värt att kika på i vilket fall


Kolla denna sökningen på Blocket: http://www.blocket.se/hela_sverige?q=au . amp;cbl1=3 Snygga B7-faceliften av gamla A4 (även några 2005 B6 slinker in ).


Ja det är något sånt jag tänker mig isåfall, med 2.0tfsi motorn Ser riktigt bra ut med B7 facelift!


Gissar på att Audi har ungefär samma 2,0TFSi som sitter i min RS, och den går att köra riktigt snålt


Japp, audi,vw,skoda ska vara ungefär densamma som jag förstått det. Även hört av andra att den ska gå snålt, även knuffa på rätt bra och svara fint på chip






Har kikat runt på lite fler bilar och i prisklassen finns även VW Touareg, en mindre SUV iofs så kanske inte är så snål (drar runt litern landsväg). Men verkar finnas ett hyggligt utbud med standardbensinmotorn 3,2 V6 på 220hk. Kanske förbrukningen som sänker priset på bilarna http://www.blocket.se/uppsala/Volkswage . =6&w=3


Kostar 95k http://www.garaget.org/?car=214150 .jag har kört den på 0,74 landsväg mellan 100-130km/h. Så de går åka billigt i dom med tanke på storleken.


Touaregen är lite som allroaden, jäkligt schysst men lite i törstigaste laget? Ska nog provköra någon av dem dock Kollade vad audi angav bara i förbrukning, då verkade det svårt att ligga under litern


Du påstår att du kört en bil som enligt den snälla EU-körcykeln skall dra 9.8L/100km vid landsvägskörning på 7.4L/100km vid motorvägskörning? Du får ursäkta men det tror jag inte en sekund på, dessutom kan 2.7t bli mycket dyr att reparera. Missförstå mig inte, Allroad är trevlig och hade egentligen varit perfekt för mig som andrabil. Men enbart luftfjädring är inte värd de stora kostnader modellen kräver enligt många ägare, och att på motorväg ligga 2.4dl/mil under angiven landsvägsförbrukning är inte rimligt, inte ens på en bil som sänker sig några cm i högre farter.


skillnad på folk o folk .Jag har kört den på 0,74 liter milen.Sen va du tror de bryr jag med dock väldigt föga om.Sen angående luftfjädringen så känner jag flera som åker allroad o ingen har hafft problem med den??? Har även pratat med en som reparerar fjädringen o han säger att man inte ska köpa -01 allroad .Annars är de inte ofta dom pajar .Sen kan man ju diskutera de där med att de är dyrt att reparera .O du är mekaniker eller?Kallas SERVICE.Sköt dom rätt så håller dom.


Du missförstod, jag menade inte att luftfjädringen ofta krånglar på dem. Däremot så ser jag luftfjädringen som modellens stora fördel, men denna fördel är inte värd nackdelarna: Kostnaderna för drift i övrigt. Att Audi kan vara dyra i underhåll, särskilt när det gäller kamremsbyte och turbobyte varav det sistnämnda är ett dyrt men vanligt fel på 2.7t, är något som stämmer med Allroad. Och angående förbrukningen så bryr jag mig inte heller särskilt mycket om vad du skriver om du så påstår att den tar 0.5L/mil, men det är inte mig det är TS du skall övertyga. EU körcykeln är ökänd och hårt kritiserad för att vara för snäll och generera siffror som inte stämmer överens med verkligheten utan är för låga, enligt denna körcykel dricker din bil 0.98L/mil vid landsvägskörning. Du påstår att samma bil dricker 0.74L/mil trots ännu högre fart, det känns som om det är upp till dig att motivera hur det är möjligt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka