Köpråd volvo 164

Tjenare! Ska iväg och titta på en 164 till helgen, är det nån som har en 164 och som vet om det är bra att titta på något speciellt? Och vad drar en 164 liter milen ungefär?



Svar på inlägget: Köpråd volvo 164



Jag har just avyttrat min, skitbra bil men rostar precis som vanliga 140: hjulhus, baljor golv fram & skräminfästningar. Går inte att köra under 1,05 med mauell 4-petad & förgasare, uppåt finns inget tak. Om du leker lite på vintern så vil den gärna ha minst 1,5.


Det var det jag trodde då att det skulle bli svårt att den skulle dra mindre än 1 liter milen det blir min 18 års bil antagligen då, tänkte det är kul att ha en lite annorlunda bil jämfört med 240,740 och 940 som många andra har... Finns det några generella brister på 164 som är kända? tex att dom dricker mycke olja eller dylikt? förutom rosten då..


Köp en Volvo 300a om du vill ha en Volvo som sticker ut..finns fler märken dock Kvalitén är inte sämre än andra, skillnaden är bara att de inte tål misshandlas på samma sätt som de svenska Volvobilarna


Motorn i 164 är en B30 raksexa, denna är baserad på Volvo B20 och således ofelbar! Nej skämt åsido, kolla de gamla vanliga, vatten i oljan, oljeläckage och sånt, kolla efter vattenläckage kring vattenpumpen. Vattenpump är billigt men lite smådrygt att byta, läcker ofta och en bra grej att pruta på. I övrigt så är ju bilarna 40 år gamla, hur de är skötta spelar alltså en enormt stor roll men några generella modellfel finns inte mig veterligen. Kolla att alla rutor går upp & ner, rost i ruthållarna är mer regel än undantag.


Har haft en 164 -73, kolla noga att parkeringsbromsen fungerar som den ska, tidigare var det skit svårt att hitta vajer till p-bromsen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka