Köpråd: Volvo 244 -78 automat

Tänkte fixa en vinterbil nu till vintern och hittade då en skattebefriad 244 - 78 automat. Och då undrar jag, hur är automatlåda att köra på vintern? Kan man sladda och så vidare bra? Kupefläkten fungerade inte heller... Hört att den ska vara ett helvete att byta, är det sant? Och den kostar ju också lite... Bilen ser iaf fin ut, gått 18000 mil, besiktad till Juli 2012 osv. Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 244 -78 automat



Har kört automat större delen av livet. Tycker inte det är något problem på vintern. Att sladda runt är väl inte lika enkelt som med manuell. Man bör inte varva upp bilen och slita in D då det belastar lådan väldigt mycket. Man får varva beredd på att lägga in N och bilen börjar sladda på vägen. Du får prova dig fram helt enkelt. Den bil du funderar på är 3-växlad och varvar nog en del i motorvägshastigheter. Bromsverkan vid gasuppsläpp kan nog vara rätt kraftig då. Längesen jag körde en sån låda men har för mig det iaf. Kolla så den inte slirar mycket på backen!


Tack för svaret! Ja okej, tänkte mest ha bilen att köra och leka med, samt att den ska ta mig från A till B nu i vinter (KORTA STRÄCKOR) kommer inte köra motorväg osv med denna bilen, men liksom småturer. Får bilen för under 3000kr, så den är billig iaf


Vilken svenska... Menar såklart att man får vara beredd att slänga in N om bilen börja vandra på vägen... För 3 papp är det ju inte mycket att bråka om! Lägg upp den här sen så vi får se underverket!


http://www.blocket.se/ystad/Volvo_244_3 . 13&w=1 haha riktig pärla! gammal lärare som äger bilen, så fick den billigare ;D hahah


Jag har kört 240 automat lite grand på vintern (första jag lekte med) och det funkade bra men drog MYCKET soppa. Satan vad dyr den var att leka med


Vad drog den milen? :o


1,3-1,5 vid gubbkörning (90km/h på motorväg och 3mil enkel resa) och vid buskörning så vill jag inte veta hur mycket den drog.


jääävlar.... då lär denna vara lika dyr att köra med?


Något Farsan kallade den kamelen ett tag så du ska kanske överväga något annat xD Slö och drack mera soppa än hans 318 v8






Enligt min eminenta bok "Alla bilar 1979" Drar en förgasarsläde med manuell cirka 1.0 L/mil blandad. Så nog lär den slurpa i sig. Lite service och förgasarinställning kan göra gott. Fickparkera utan servon är lite ovant i dessa dagar!


min jag hade förra vinter drog runt 1-1.2 mil,dock va de en slutkörd manuell,och då va de nästan konstant fullgas för att hålla 110+ i ca 7mil . Och ang automat på vintern tycker jag de är grymt skönare att leka med efter man vant sig,frihjular med när man släpper gasen.


Ang fullgas för att hålla 110km/h så är dem ruggit slö rent allmänt


Nämen om vi säger som såhär, denna bilen för omkring 2500kr, kanske mindre tillochmed! Är det värt? den är ju trots allt skattefri osv, så att den dricker lite mer än en normal bil är kanske inte det värsta, lär inte bli så överdrivigt mycket körande med den. Inga långa turer iaf.


jag personligen hade nog köpt den om jag känner att jag har ekonomin att tanka lite mera än vad jag gör idag. Dock går jag på studiebidrag så för min del hade det inte blivit någon affär. Tror nog att det kan vara en kul bil att leka med i vinter Sälj aset om du känner att den drar för mycket


Har bestämt mig nu, skiter i den bilen en vinterbil utan kupefläkt och vinterdäck med automatlåda och som dricker mängder bensin är inte så passande :p lär bli någon annan (:


Ska du spela i klassen "extrem lågbudget" så kolla på Volvo 340-360. Kul som tusan på vintern och drar väldigt lite med insprutningsmaskin! hade en jag körde på under 0.7 en vinter!


Okej! Ska kolla, tack för tips



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka