KÖPRÅD: Vad ska jag ha i verktygslådan (mest för bilen men också allmänt)?

Gamla verktygslådan har det försvunnit saker ur nu år efter år så det är dags att skaffa nytt. Jag ska skaffa en verktygslåda med lås: Tips önskas på bra låda och var man kan köpa den. Även verktyg funderar jag på att skaffa helt nytt. Låta det gamla ligga i den gamla lådan och ha den nya låsbara lådan med nya verktyg helt för mig själv. Vad tycker ni ska finnas i den? Gärna detaljerade tips, både på prylarna och var man bäst köper dom. Tack på förhand!



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Vad ska jag ha i verktygslådan (mest för bilen men också allmänt)?



Jag har en 91-dels mekanikersats från Bahco, den rekommenderas! Var lite dyr men blir glad av att använda den, är uppvuxen med pappas billighets-nyckelsats från OK så jag vet hur dåliga verktyg känns.. Nu skruvar jag ju en del datorer och elprylar också men rekommenderar tänger i alla former och storlekar samt generösa bitssatser (gärna magnetiska). Mestadels biltemaprylar men pepparpeppar tycker jag att de funkat bra! Mesta grejerna som gått sönder får jag nog erkänt att jag misshandlat lite granna..


Tack för svar. Nåt liknande den här du har? http://www.lindqvist-msk.com/detaljer.asp?butik=75877


Ja precis, den ser inte exakt ut sådär men verkar inte skilja särskilt mycket! Kommer hålla ett öga på tråden, gröngöling som jag är så håller jag på och bygger upp en egen verktygssamling så det är bra med tips.


Vänder på frågan lite....det jag tänkt skaffa är: - Hylsnyckelsats liknande länken i tidigare inlägg. - Ett gäng skruvmejslar - Ett gäng torxnycklar - Insexnycklar - Tänger och avbitare - En ny hammare - Nya borr - Tumstock och måttband Vad har jag missat som absolut borde finnas i lådan???


Var ute och köpte lite verktyg idag. Har en del gammalt också som ska återanvändas. Glömde en sak dock som jag saknat länge, och det är ett skjutmått. Alltid roligt med nya verktyg.....


Kul, jäkla ångest att bo i studentrum just nu - vill ju också ha plats och tid att meka! Bladmått kanske vore nåt? Kanske inte så nödvändigt på nyare bilar, beror på vad du skruvar på.


Har inte gått igenom den gamla lådan helt än, men visste att av det jag köpt ovan så var det gamla antingen utslitet, trasigt eller försvunnet (eller inte komplett längre, som t.ex. nycklarna). Bladmått hör till det jag köpt tidigare, men ska som sagt kolla igenom den gamla lådan om det fortfarande finns kvar och i så fall vilket skick. Just nu skruvar jag egentligen inte på något alls, men det är förhoppningsvis bara en tidsfråga......


vart köpte du tångsatsen?


Lindqvist Maskin i Göteborg. Klicka på länken till bacho-satsen längre upp så kommer du till deras butik. Skriver på mobilen nu, krångligt att länka...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka