Köpråd import: Strokad motor

Har hittat bilen jag vill ha, en strokad 374 till 426 - komplett ERL bygge med wiseco och clivete. Allt byggt av pwr och är i stort sett skottsäker. Frågan är om det går att plocka in den vid en registreringsbesiktning - inget syns utanpå den att den är byggd... Det är liksom ingen turbokonvertering vi pratar om. Vad tror ni. Vågar man sig på en import?



Svar på inlägget: Köpråd import: Strokad motor



Om inget syns så ska det nog inte vara några större bekymmer.


VAD är det för kärra Sighsten? ;P


dom på bilprovningen vet ju inte hur alla bilar ska se ut så funkar nog.


Dom kommer inte kunna se om den är strokad iaf. Har den aggressiva kammar med mycket overlap kommer du få problem med avgasvärdena. Bara dra upp tomgången ordentligt och eventuellt backa tändningen isåfall.


Gross lift .563/.572 Duration 234/240 Lobe lift .3520 .3580 Det är 11.0.1 kammen, de bygger en nia också. Vad tror ni? Den är inte allt för spruttig på idle..


Jag tror det är lugnt.. med en väldigt safe och snäll mapp så borde det inte vara några problem alls :-)


Mappen spelar ingen roll om du har mycket overlap, när motorn går sakta (tomgång) så hinner blandningen av soppa och luft tryckas ut i avgasportarna hur du än gör. Du kan ju få motorn att gå magert så dämpar du det lite men då får du problem med emissionerna (höga HC-värden). Hur som helst så lär det inte vara några problem att få igenom den med den kammen så länge du har originalkattarna, gäller bara att dom på besiktningen kör bilen varm ordentligt så kattarna är tända (be dom köra runt på ettan en stund). Och skulle det strula så höj tomgången bara. Och skulle det inte funka så får du backa tändningen lite. Inga konstigheter!


Låter vettigt. Han som säljer beskriver det som " It has a sweet cam lope at idle and the exhaust note is a dead givaway only if you know cars.". Kan vilken verkstad som helst mäta upp avgaserna åt mig innan jag rullar in på regbesiktning så man slipper stå där och vrida tomgång och tändning (som man tack och lov kan göra i predatorn) Jag var SÅHÄR nära att köpa en gul daytona MED ratt-knapparna för 15k dollar, men vill ha srt8 Vad det gäller kattar kommer jag få låna dem från min Magnum vid regbesiktningen för det är inte orginalkattar på nu - helt corsasystem med kooks headers och corsa midpipes...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka