Köpråd skoda superb

Hej. Är i farten att byta ut min mazda 6 2,3l sport kombi mot en vettigare bil. Har fått upp ögonen på en skoda superb 1,8t 05a. Är det något man bör tänka på? Samma motor finns väl i "gamla" passaten och audi? Är ute efter en bil med bättre kombort och mindre buller än i mazdan. om inte detta är bra vad kan ni tipsa om annars? Max ~100k.



Svar på inlägget: Köpråd skoda superb



Om Superb är bekvämare än 6 vet jag inte om jag upplever, men jag kan hålla med om att 6an är en bullrig bil. Är det komfort och låg ljudnivå du är ute efter är dock Skoda inte det bästa valet, skillnaden mellan en Superb och en stor Audi som till exempel A6 är stor!


Visst men en A6 är än bil som kräver en större plånbok (service, reparationer) och det har inte jag eller vill inte ha de, Audi är premium som man får betala extra för. Superb borde ge en hyfsad bra komfort och ljudnivå i "budget" klassen med tanke på att den är byggd på samma plattform som gamla a6an? Sen undrar jag gällande motorn, några kända fel på den motorn?


Superb är en förlängd VW Passat, och sedan har biltillverkarna lyckats sätta griller i huvudet på bilköpare med allt prat om premium. Visst Audi A6 upplevs som premium och det gör inte Skoda Superb, men bilarna bygger på samma grund och har liknande underhållskostnader. Vill du ha en billig premiumbil så titta på BMW istället, marknadens billigaste modeller i underhåll enligt ett test Teknikens Värld gjorde 2005. För 100´ får du en fin 5-serie, och en bil som är både bekvämare och markant roligare än en Superb. Populära 5-serie bör dessutom hålla värdet mycket bättre än den udda Superb...


Du får en Accord executive med Navi, skinn, multifunktionsratt, klimat, cd-växlare med subwooferpaket, elektrisk öppningsbar baklucka etc etc etc för de pengarna. Kombin är enorm. Hyfsat pigg också med 190hk och äkta vtec.


Har varit inne på Accord men efter att ha läst diverse tester så inser jag att det är en japan med hyfsad komfort och bra utrustning men som rostar lika hårt som min Mazda...tyvärr . Kombin går bort, dels för att den är så förbaskat ful och dels för att jag vill ha sedan/halvkombi.


Accorden rostar inte. Vad har du läst för tester? Att den inte är vacker, det är en smaksak men visst håller jag med om att den har en udda design.


Alla bilar rostar förr eller senare men japanare generellt har sämre om inte sämst rostskydd, http://www.vibilagare.se/test/rost/rost . urer-12937 . http://www.vibilagare.se/test/rost/rost . ypes-11935 .



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka