Köpråd: Miljöbil till jobbet, ny eller ny-begagnat

Hejsan, fick i uppdrag att spåna efter och komma med förslag på ny bil till institutionen (Mark och Miljö, sveriges lantbruksuniversitet SLU). Kravet är att bilen är klassat som miljöbil. Bilen kommer att användas som vanlig transportbil, men även för att transportera prover som tas i fält (och kan bli rätt skitiga), samt köra runt studenter/gäster till universitetet osv osv. Det ska alltså vara en kombi, tror dock ej större än så (dvs ingen minivan eller dylikt). I dagsläget äger institutionen en gammal sketen Volvo 245, så nog blir det ett lyft oavsett vad som köps skulle jag tro Tips tas gärna emot! Jag har inte fått några uppgifter om någon budget, men säg upp till 200k eller däromkring, kanske lite mera om det avser en helt ny bil. Mvh //J



Svar på inlägget: Köpråd: Miljöbil till jobbet, ny eller ny-begagnat



Bara att välja http://www.bilsweden.se/web/Nyregistrer . _2011.aspx


Bra länk! Bara så jag tolkar excelbladet rätt - det är alltså antalet bilar av angivna modellen som har registrerats under den angivna månaden/tidsperioden? (Säger det något om antal försäljningar också?) Det är på viss sätt ett bra mått på popularitet på märke/modellen?


Är det krav: Miljöbil, så sätter ju det stopp för nån större vagn. Halvstora kombi finns det ju gott om. V70 DrivE kanske blir lite saftig prislapp på. 200 tkr plus moms eller?


Ja, det stämmer. Antal inregistrerade. Själv kör jag med en Citroën C4 -2011 med 92hk common rail turbo diesel. Den är superbekväm, har bra stereo, all möjlig elektrisk lullull, lastar mycket och det hörs knappt att det är diesel. Skapligt rapp och mycket bränslesnål.


Men det är också en småbil.


Försök sälja in Lexus Hybrid-SUV, större och bekvämare bil klassad som miljöbil tror jag inte du hittar. Skämt å sidan, med de kraven tror jag en ny mindre dieselkombi är mest vettig. Nya Ford Focus kanske? Kan hålla med Shogun om att Citroen C4 är mycket trevlig och snål, men den finns inte som kombi vad jag vet?


Tack för tipsen! En V70 är väl skapligt stor? Den ska vara mer eller mindre som 245:an vi har i dagsläget gissar jag, kanske funkar med lite mindre med. Citroen... "wouldn't touch it with a stick" efter all skit våra kompisar haft med deras. Fast det kanske var ett måndagsex.


Jag föredrar biogas! Tex Volvo V70 eller Mercedes E-klass


Jag kör Skoda Superb Greenline med den lilla 105-hästars dieseln. Den går kanon och kan rekommenderas. Den börjar på 238000 men 10% rabatt fick jag direkt på den



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka