Köpråd: Saab 9-5 2,0T -99

Har inte så koll på Saab. Detta är en 9-5, 2.0T kombi -99 Gått 25500 mil Han ska ha 22000:- Är det mycket mil, dyrt?



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-5 2,0T -99



Beror på skicket. Mil gör inte så mycket så länge den är välservad osv. Ser bilen väldigt fin ut så kan det vara en bra affär. Ganska svårt att säga direkt om det är bra eller dålig affär innan man har känt och klämt på bilen Ang priset så finns det billigare som gått mindre. http://www.blocket.se/stockholm/Saab_9_ . =4&w=3


Okej, men lite långt dit Här är bilen jag kollar ¨på..http://www.blocket.se/boden/SAAB_9_5_KOMBI_2_0t_36133773.htm?ca=1_14&w=1 han har bara haft bilen ett år, han köpte den av en gubbe som var pedant. Finns en hel bunt med papper på vad som är gjort. E mest orolig över milen, visserligen är det kamkedja, men hur länger håller den?


Jag vet inte hur det är med saab men i farsans förra mecedes hade kedjan inte blivit byten på 52000mil


Okej, blev lite sugen på den. Men som sagt, milen som spelar in lite


Problemen med oilsludge som 9-5 haft kan korta livslängden rejält på både motorn och kamkedjan samt dess komponenter. Normalt behöver man aldrig oroa sig över en kamkedjas livslängd då den skall hålla motor ut, men på denna modellen är det kort sagt ingen dum idé att kontrollera noga.


Den har gått långt, de e nu grejer börjar komma fram! Är du jävligt sugen på en sån, så åk hellre 10mil extra än o köpa en som blir problem dagen efter!


Men om det är så att en gubbe har haft den före, och han har varit pedant. Då känns det ju som att det e lite bättre iaf


Tvärt om klassisk gubbkörning i kombination med dessa problemen? Känns som om motorns smörjning kladdar igen bra mycket fortare då än om en person med lite gasfot kört den.


En bekant till mig hade en 2.3T -99, han bytte olja var 500e mil o skötte allt väldig fint. Han sålde den för 5000kr, till nån som ville ha den i delar.. Hans hade gått knappt 21tusen mil!






Gubbkörning+stadskörning = Skrota Aset ..


Okej, det e så illa. Ska kika på något annat då... Har budget som ligger på max 30000:- om jag nu inte tar lite dyrare och lånar. Sen vill jag inte åka för långt, söker helst inom norrbotten


Min 9-5 -99-a hade gått 15000 när kamkjedjan gav upp. Eller rättare sagt spännaren. Men då hade jag redan renoverat växellådan, bytt bakstötdämpare och bytt tändkassett. Samt att pixlarna i SID:en var kass. Jag bytte olja var 1000:e mil och använde helsyntet av bra kvalite. Hjälper inte ett dugg.... Såldes som renoveringsobjekt. Värdeminskning 110000:- på 4 år. Leta på en fin 9000 istället. Betydligt bättre bil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka