Köpråd bil som får dra mycket men har hyffsat låg soppa förbrukning?

Är på jakt efter en bil som får dra mycket med b/be kort. Så låg soppa förbrukning som möjligt samt även diesel bilar kan vara aktuellt. Måste kunna dra ca 2 ton. Någon som har tips och förslag? Max pris runt 20-30tkr.



Svar på inlägget: Köpråd bil som får dra mycket men har hyffsat låg soppa förbrukning?



Min dieselblazer får dra nästan 2800 kg. Har inte testat att dra tungt då jag inte har körkort till det men med en tom (men otymplig) annan blazerkaross bakom på släp så ville den ha 1,5 liter. En bensinare vill ha mer. Tyvärr så är det idag svårt att få tag på såna som inte är väldigt rostiga. Många av dom japanska pickuperna brukar oxå ha hög dragvikt, men även dom lider av rost och vill ha ungefär lika mycket soppa. Inte lär dom vara piggare heller.... Edit: Vanarna brukar ju oxå ha höga dragvikter med b-e o dom är ju inte farligt dyra. Och vad jag förstod av ditt inlägg så spelar antalet drivhjul inte så stor roll?


Nope det gör det inte. Jag har en blazer 99.a nu men den drar för mycket soppa för min smak både med och utan släp.


Man kan börja med att konstatera att det går åt BE-behörighet för en sådan kombination, omöjligt oavsett dragbil att få ihop det med B. Du har väl en V6'a i din Blazer och det är inga snåla maskiner utan ligger på samma nivå som V8'orna speciellt om de måste ta i. Någonting stort med diesel, t.ex. Jeep Cherokee. Här har du två exempel som får dra 2,5 ton:http://www.blocket.se/kalix/Jeep_cherok . 11&w=3 http://www.blocket.se/lulea/Jeep_Cherok . 11&w=3 Mercedes G-wagen ryms nog inte i den budgeten, Land Rovers går nog att hitta. Därefter blir det att titta på japaner. Toyota Land Crusier, Hiace, Hilux (eller VW Taro som är samma bil) Nissan Patrol, King Cab Mazda B2600 etc


Såg även att merca e-klass får dra 2-2.1ton. Någon som har koll på soppa förbrukningarna?


Det är ju sant och CDI'erna brukar vara hyfsat snåla.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka