Köpråd saab 9-3 aero 01

Hej! har kollat lite på saab 9-3 aero och fastnat för två ex blocket länkar : http://www.blocket.se/dalarna/Saab_9_3_ . 10&w=1 http://www.blocket.se/jamtland/Saab_9_3 . 10&w=1 Nu till mina frågor ! Är bilarna värda ca 40k ? Bör man se upp med trimmningen?(slukar bensin ,motorras mm) Hur är saab 9-3 generellt ? Hör mycket om ett dåligt chassi, stämmer det ? Hur är det med miltalen, är 20 000mil för mycket eller håller dom längre ? om ni inte rekommenderar en saab 9-3 aero, har ni något förslag på en annan bil ? Gärna en rolig, motor stark bil för runt 35k-40k ? Mvh oskar



Svar på inlägget: Köpråd saab 9-3 aero 01



Köp ej med långt miltal! Här har du en som gått mindre: http://www.blocket.se/alvsborg/Saab_93_ . =9&w=3


Varför inte med långt miltal? håller dem inte bra ? Den hade iofs gått kortare , men den kändes tråkigare.. samtidigt som den var dyrare


Efter 20K börjar massa skit ge sig o minuskontot bara växer o växer.. Blir inte bättre av att just dessa bilar är trimmade! Enligt mig så är det ett överpris på dom två du länkade.. då har jag ej kollat historiken!


Instämmer i att mycket verkar komma mellan 20-25k mil, t ex stötdämpare, fjädrar, fjäderben om man har otur, chassidetaljer såsom länkarmar, bränslepump, tändkassett, kanske koppling m.m. Men det gör det på i princip alla bilar oavsett märke, inte bara Saab. På japaner kanske redan runt 10-15k mil. Men man kan ju undvika att köpa en bil runt de miltalen. Man kan antingen resonera som så att man köper en med lägre mil och säljer den innan dessa miltal, eller att man köper en långmilare, kanske runt 25-30k mil med mycket kvitton på bytta slitdelar. Den senare bör ju även vara riktigt billig, ännu billigare om rosten kanske krupit fram. Turbon håller riktigt jäkla bra och ska inte behöva bytas under bilens livslängd om oljebytena sköts. Det är de mindre motoralternativen som har dåligt turboaggregat. 9-3:an är inte heller lika drabbad av oilsludge som 9-5:an, antagligen pga annorlunda motorrum. Men VHV ska vara uppgraderad, ju förr desto bättre. En sak att se upp med är att fjäderbenen kan må dåligt. De rostar av med tiden, och nya kostar skjortan (4k st). Skrotarna har i regel inga då det är hög åtgång. Finns det rost i skarven mellan bakdörr och bakskärm så är det ack så vanligt och ett synnerligen besvärligt ställe att laga på. Gå inte på att AC bara behöver fyllas. AC-kompressorn på og9-3 är mycket känslig och skär lätt ihop vid för låg nivå kylmedium, liksom magnetkopplingen. Be i så fall köparen att fylla AC'n före köp och erbjud att betala fyllningen om AC'n fungerar bra sedan. Det gör han garanterat inte, eftersom det inte hjälper De bilar du länkar till tycker inte jag är värda priset. De ska kosta 5-10k mindre. Stora fälgar kan tyckas snyggt, men är förjäkla obekvämt och stötigt. Jag hade 17" med 45 profil och tyckte inte att det var något vidare. Redan där kändes minsta sten. Bilen var i och för sig sänkt också. Jag tycker väghållningen i Aeron är rätt OK, betydligt bättre än i vanliga og9-3. Inte alls lika ryckig i ratten vid acceleration, och går hyffsat stadigt.


Tack för ett jättebra svar ! Det upskattas


Det är heller ingen slump att många bilar på Blocket har gått runt 20k mil tror jag om jag får vara lite cynisk Det är ju bra bilar, men de kanske läggs ut när de börjar kännas lite glappa här och var. En annan bil man brukar tala om i den prisklassen är ju S40 2,0T eller S40 T4. Lite lättare än Aeron, men många väljer nog Aeron före. Det är ju mer en Ford Focus än en Volvo, och x40-modellen är väl klart bland det sämsta Volvo någonsin presterat om man ser till kvalité och driftsäkerhet.


fyfan va bra du skriver kan du mycket om saab??


Inte riktigt koll på läget där va? X40 har inget med Ford att göra, det gäller S40N och V50. Efter att själv ha haft X40 både i familjen och själv i 9 år så tycker jag nog raka motsatsen, bilarna håller otroligt bra och har mindre rena fel än V70, S60 etc... Visst ingen super komfort och inte världens lyxigaste åk men det är dom inte heller byggda och prissatta att vara. Saab däremot, ett bilmärke som har två modeller från typ 1975 till 2011 och har gått back dom senaste 15 åren och har världes sämsta växellådor, bygger precis tvärt om mot alla andra biltillverkare och kostar som en sliten A-traktor begagnade måste vara det bästa man kan köpa. Edit: Ok OT och inte rätt tråd men kunde inte hålla mig.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka