Köpråd: Huvudenhet, max 3000kr

Nu är det strax dags att beställa ny HU till bilen. Har tittat på 2 olika, men andra förslag mottages gärna! Alpine CDE-123R http://www.ullareddigital.se/alpine--p-3081-c-183.aspx Kenwood KDC-6047U http://www.ullareddigital.se/kenwood-p-2516-c-184.aspx Kan inte mycket om det här med huvudenheter, men någon som vet hur ljudet är i dessa? Hur är delningsfilter? Branthet på dessa? Om det gör någon skillnad så ser setupen ut så här:HU driver 2st Amega Q-Cox 350 SPL Dynamic ICE 150.4 som driver 4st Amega RQ6 SPL Dynamic ICE 1500.1, dock ingen bas till denna än! Så, ös på med förslag, synpunkter och idéer!



Svar på inlägget: Köpråd: Huvudenhet, max 3000kr



Sony CDX-GT740UI http://dbakuten.se/detail-item_id-318643 Synpunkter på denna då?


6047 eller Pioneer 9300


Motivera gärna varför! Berätta även gärna vad det finns för möjligheter med delningsfilter!


Om Kenwooden har samma möjligheter som min gamla 7644 (vilket den borde ha) så är filtren klart dugliga. Lågpass på subutgången och högpass för front samt rear, brantheten ska vara valbar 6/12/18/24dB om jag inte minns fel.


har sj en alpine cde-123 och ja av de budget alpinena jag testat så är denna bäst . bra möjligheter . -7till+7 på bas , mid och terble sen ställa in vilken fekvens på alla 3 och hur brett runt frekvenserna de ska spela en bra och billig spelare köpte min i finland för ca 1500kr 2års garanti osv dubbla usb dubbla aux bak måste du ha adapter till aux. osv kör en hdd på 320 gb och den spelar de n upp skit fint mot andra spelare som bara klara 100 låtar per map och max 100 mappar nu har jag 250 filer per mapp och ja en massa mappar/gener. 9880 och 113bt har jag ägt. + andra budget från pio å kenwood


Stämmer bra de. Subutgången är ställbar +15/-15. Sen har den även tidskomp om man nu har användning av de Och ställbara färger på både meny och knappar (kan kombinera fritt). Jag har själv en 6047 och är grymt nöjd!


Är det MAX 3000 så varför inte gå direkt på Kenwood BT61? Samma maskin som KDC 6051 (ljudmässigt,finesser) fast har inbyggt BT modul, vilket gör att man lätt kan koppla in sin mobil och få både musik och Handsfree. Klart värt de extra små pengarna som man få lägga extra.


Va faktiskt iväg och tittade just på BT61an, och den såg riktigt trevlig ut! Så får nog bli en sån!


Jag tror garanterat att du blir nöjd! riktigt trevliga enheter!






Skönt att höra! Och det jag gillade mest är att den har USB- och AUX-anslutningarna bak, tycker det är så fruktansvärt fult att ha det fram! Så får testa den ett tag och se om jag blir nöjd, annars får jag helt enkelt byta!


Alpinen har både fram och bak:) men kenwooden blir du nog nöjd med:)


Har börjat fundera på en ny HU nu, då den inte riktigt klarar det jag behöver av den längre. Måste kunna dela för diskanter vid 2000Hz och middarna vid 50Hz, då jag vill köra aktiv delning. Kenwooden jag har nu klarar bara 250Hz, och mitt slutsteg klarar bara 750Hz. Förutom det så måste den ha USB på baksidan och avtagbar front. I övrigt så har jag inte så stora krav. Dock plus i kanten om det går att få den med blå belysning så den matchar resten av belysningen. Och ja, den får väl med ligga i 3000kr klassen, alt. om någon har en i bra skick som vill byta mot en BT61U.


BT92 skäms ju verkligen inte för sig.


Men är lågnivåerna ställbara front/rear/sub till hi/mid/low?


http://images.kenwood.eu/files/prod/2346/5/KDC-BT92SD_(EN).pdf Där kan du läsa allt om delningar och frekvenser du kan dela i den. BT92 har även fått 13 bands eq


Ser ut att va ungefär samma inställningsmöjligheter som i min BT61U?


Dem skiljer sig inte jättemycket mer än den bredare eq tyvärr


Då fungerar den inte riktigt tyvärr! Måste kunna dela vid 2000Hz ungefär, så jag kan köra diskanterna med aktiv delning. Så bäst är om man kan ställa om stereon som man kan med Pioneers P88rs 1 och 2, det som är fel med dom är bara att dom inte har USB uppspelning!


Det är surt men annars ett riktigt bra val om man ska se på det beggade



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka