Nästan köpråd: Ny Ceed vs beg premium för samma pengar.

Tja, nu gäller inte det här ett specifikt köpråd utan jag är mer intresserad av vad det kan finnas för skäl att köpa det ena eller det andra. I den vänstra hörnan:Kia Ceed 1.6 CRDi EX -11 160kkr Miljöbil = 5 års skattefritt Snål = Billig 7(15k mil) års nybilsgaranti = bra garantier = borgar för bra värdehållning = inga jobbiga utgifter för reparationer osv. På det stora hela en väldigt ekonomisk och praktisk bil som tar en från punkt a till punkt b utan problem. Har inte provkört men de nyare varianterna sägs ju vara komfortabla och chippar man den får man en bil som inte är fruktansvärt seg heller samtidigt som ekonomin håller i sig. I den högra ringhörnan:En några år gammal premiumbil från t.ex. audi/bmw/mercedes. Exempel för att ta några som är i samma storleksklass:M-B B200 http://www.blocket.se/stockholm/Mercede . 10&w=3 Audi A3 2.0 TDI http://www.blocket.se/jamtland/Audi_A3_ . 10&w=3 BMW 120D http://www.blocket.se/stockholm/BMW_120 . 10&w=3 Här har vi alltså bilar som iaf jag tycker är snyggare och troligen ger en bättre kvalitékänsla och mer körglädje samtidigt som praktikaliteten bibehålls. Dock kommer bilarna här ovan med skatt, troligen högre försäkringar, driftkostnad och eventuella reparationer som kan bli väldigt kostsamma om man har otur. Så, nu är alltså frågan:Vilken bil hade du valt av dessa(eller liknande)? Varför? Finns det några för- eller nackdelar jag missat?



Svar på inlägget: Nästan köpråd: Ny Ceed vs beg premium för samma pengar.



Du får väll fundera på vad som är viktigt för dig? Vill du ha ett problemfritt men riktigt tråkigt bilägande utan obehagliga överraskningar så köp kian. Vill du ha en bättre mer bekväm bil så får du riskera att råka ut för dyra reparationer. Personligen så hade jag köpt en bil som är rolig att köra och av dina alternativ bmw 1 serien. Snabb billig pålitlig, välj 2.


Det billigaste alternativet lär ju vara lätt begagnad "fullsmetad" (vad det nu må motsvara) Kia Cee'd Tror du kommer lida mindre av värdeminskning om du köper en beggad premiumbil, men som Mikael Stjerna på Teknikens Värld skrev i senaste numret.. "Alla bilar kostar likadant efter 10år" (oavsett nypris). Hur länge hade du tänkt ha samma bil om du tex köper en begagnad premium ? Kommer förmodligen att inträffa någon form av "generalras" någongång (12000mil + ?) så det slipper du oroa dig för med en sprojlans Kia som har en nybilsgaranti på 7år/15000mil


-Skillnaden i förbrukning mellan en modern miljöbil (Få modeller klarar utsatt förbrukning, men några enstaka gör så) och en lite äldre, starkare och därmed mindre stressad dieselbil kan bli noll eller till och med lägre på den äldre/starkare; Det är något få tänker på, lita inte på tillverkarens siffror. Testa först! -Fri skatt är alltid en fördel, lätt räknat 5x2000:- på ett ungefär. Men glöm inte att en äldre bil som t.ex BMW 118d fortfarande kan erbjuda kanske 3/5år=3x2000=6000:- i fri skatt på ett ungefär då även denna är miljöbilsklassad. -Kvalitén på en tysk kvalitétsbil (Jag säger inte premium, betydelsen av detta är helt urvattnad då man idag kallar vilken skit som helst för "premium") känns inte bara högre, den är mycket högre är min erfarenhet. Även statistik över nöjda ägare och driftsäkerhet talar för detta, BMW ligger i topp och Mercedes är inte långt efter. Audi kan jag inte tala för, mycket fina bilar men inte så pålitliga enligt den erfarenhet jag har, även i ovanstående material ligger de lite sämre till. -En pigg och snål bil av "rätt" märke är alltid attraktiv på begagnatmarknaden, det är även miljöbilar men det kryllar också av begagnade "billiga, enkla transportmedel". En BMW, Audi eller Mercedes säljer på varumärket; Men vem bryr sig om de köper en KIA, Hyundai, Citroen, Peugeot, Toyota etc. miljöbil om 3år? Dessutom har en 120d för 160.000:- redan tappat närmre halva värdet och kommer de kommande tre åren inte tappa i närheten av lika mycket, säg 100.000:- vid 6års ålder? En ny KIA kommer troligen tappa 50%, och vara värd 80.000:- om tre år ungefär, det är 20.000:- mer i värdeminskning. Roligast och bekvämast av dessa tycker jag BMW 1-serie är, en lätt begagnad 118d har enligt min spekulation ovan 16.000:- (20´ i andrahandsvärde, minus 4´ i miljöbilspremie) i plus mot en Cee´d under tre års ägande, som skall vägas mot koreanens garantier. Jag vet av egen erfarenhet att 118d klarar av utsatta 0.45L/mil, jag tvivlar på att KIA gör så. Men vi säger att BMWn under perioden kräver utökad underhåll mot KIA; För 5000:-/år vilket är väldigt mycket på såpass nya bilar. Även då slutar den på plus! Jag tror kort och gott det blir lika dyrt att köra tysk finbil som koreansk budgetbil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka