Köpråd: Förstabil i vinter.

Goddag! Körkortet börjar närma sig nu, så därför är jag på jakt efter en bil. Min budget ligger på ungefär 20-25tusen. Är sugen på något bakhjuls-drivet, med ganska mycket kräm i motorn! Har funderat på BMW då de passar in på mina kriterier ganska bra. Vet dock inte vilken modell som är bäst för min budget? Jag vill helst inte ha något utslitet som ska krångla med en gång... Kom med tips!



Svar på inlägget: Köpråd: Förstabil i vinter.



En fräsch E34 525(med M50B25) är mitt tips, där har du en fantastiskt sladdvänlig men också lättkontrollerad bil på ställ. För såna pengar hittar du en rätt fräsch och helt rostfri sådan. 530 manuell är ju annars också jävligt kul, liten V8, men dricker mer och kostar mer på de flesta punkter, dock så borde en sådan också gå att hitta till det priset, dock så är de manuella åtråvärda. Saknar min gamla 525:a varje dag.


Svarar som ovanstående, E34 känns rätt. Den mindre 3-serie E36 finns alltid och är ännu lite trevligare att köra med framför allt bättre styrning, å andra sidan också lite svårare att hitta en ok sådan lika billigt som en ok E34. För 25.000:- kan du köpa en 328i E36, det är nog den bästa kombinationen av vettig och rolig du kan hitta bland gamla BMW. Äldre BMW är dock populära på grund av att många tycker de är roliga, och därmed finns många slitna exemplar till salu. Skulle du köra fast i jakten på en fin BMW finns även Mercedes, tråkigare men sällan lika hårt körda. Jag skulle hellre kört en fin E-klass W124, säg en 300e, än en sliten 328i till exempel. Slitna bilar som klonkar, låter och inte riktigt går att lita på är aldrig roliga oavsett hur bra modellen var som ny.


Ursäkta för OT, 530 E34 (´88 till ´89) har en rak 6 på 3 liter och v8an (3 liters) kom ´93. Till TS: Kika på www.autopower.se för olika bmw:s. E34 (även E28) känns väldigt behagliga att köra och leka med. Haft en E34 (520i) och två E28 (528ia, 535i). Mycket roliga bilar


annars har du Volvo 740/940


han ville ha lite kräm i motorn....


Volvo 744 GLT fram till 89 har kräm i motorn


940 turbo har kräm så de räcker o blir över till vintern. Tycker min E46 är mer lättkontrollerad än min gamle 945, dock säger jag ändå 945 Skitrolig att slänga ut baken i snövallarna och krossa.


Gör en mera specifik fråga gällande märke och modell. Använd även sökfunktionen, det finns massor av köpråd som kan passa. http://www.garaget.org/forum/misc.php?action=forumRules Att endast ange vilken budget man har ger bara en massa onödiga trådar i forumet, och det finns redan 100 tals av den sortens köpråd. Låser härmed tråden. Mvh. Hamilton



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka