Köpråd: Opel Ascona 1987

Tjena! Ska få en Opel ascona från 1987, en ägare 6000 mil och alltid i varmgarage. inte körd dom senaste 6-7 åren. Bilen är helt rostfri även under. Tyvärr är det ingen styrservo på bilen så den är grymt tungstyrd, blir det värre bara för att den är framhjulsdriven? ´tycker inte min gammla 240 känndes lika trög men minns kanske fel. Går det att sätta i servo i bilen? min tjej tycker nästan det är så tungt så hon inte vill köra den. Men den är verkligen extremt fin och servo skulle verkligen vara klockrent. nån som har kunskap om detta!? Kommer självklart ge den en ordentlig service då den lär behöva det, men hur är det med kamrem? intervaller mm?



Svar på inlägget: Köpråd: Opel Ascona 1987



Tips är att ge den en ordentlig rostskyddsbehandling, Opel brukar vara ganska bra grejor men de brukar rosta utav helvete.


Jo jag har tänkt på det jag också, lika bra att göra det på en gång innan det blir kallt och snö, smat polera och vaxa den ordentligt.


Har för mig det fanns servostyrning som tillval på dessa så flyttar du över alla grejer från en Ascona med servo så ska det inte vara några bekymmer.


Fan va bra, hur bökigt tror du att det kan va?


Har du ALLA grejer som hör till så kan inte operationen vara särskilt svår...då borde grejerna bara vara att mer eller mindre bulta dit. Men vet inte hur vanligt det är, ej heller om det passar från till exempel Vectra vilket ju borde bredda utbudet lite.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka