Köpråd: Bil i golfklassen för max 90 000 kr

Hej! Jag vill köpa en bil (den första jag ska köpa för helt egna pengar) i golfklassen som inte får kosta mer än 85 000 - 90 000 kr. Kandidater: Ford Focus, VW Golf, Mazda 3 (andra förslag?) Focusen ligger bäst till i pris vad jag har sett (?) Vill ha en som är billig att äga och gärna rolig att köra Råd och tips? Vad sägs om denna t ex: http://www.bytbil.com/bilar/ford/focus/svknykag Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Bil i golfklassen för max 90 000 kr



Opel Astra! billig och bra


Forden kommer helt klart sjunka grymt mycket i andrahands värde! = dåligt ryckte och rost, <-05


Den du länkade är väl inte speciellt rolig att köra? Här har du dock någonting som kanske passar, i golfstorlek. http://www.blocket.se/halland/Honda_civ . 15&w=3


Den passar dåligt in i billigt att äga frasen.


Det gör alla bilar som är roliga att köra om man jämför med en sådan ford...


Ford Focus ska ju vara körgladaste bilen i Golf-klassen, eller brukar oftast vara det enligt motorpressen Test från 2005 med Golf-klassare:http://prod.automotorsport.se/media/bil . 050605.pdf (Golf vinner såklart ) (Ingen Honda Civic med heller )


Ja Hondan där som flera föreslog är väl inte "billig" att ha... å faller inte i min smak heller men tack för tipsen! Nåt annat som jag undrar över är hur det kommer sig att inköpspriset ligger så lågt, är det helt enkelt att ford har dåligt rykte eller är de lite nyare bilarna verkligen dåliga? Någon som haft någon ford 06 - 07 och framåt?


Nu vet inte jag vad dina krav är men jag var i en liknande situation för någon månad sedan. Mina krav var: billig att äga, minimal bränsleförbruknig, bra utrymme och sweet att se på. Jag satt och gick igenom varenda bil, läste nog 100 olika tester etc etc. Mitt val blev Ford Focus 1.6 TDCI -09. Varför? Jävligt ny bil för lite pengar, bra 2a hands värde, drar 0,34 i 140km/h m farthålllare, 0,48 innestad. Pigg motor som med en KCR box kan leverera 130 hk om inte de 110 räcker vilket jag tycker.


Det är väl ungefär mina krav, förutom att jag bara har att spendera 85 - 90 000 kr. Kanske man kan få en liknande men kanske ett par år äldre för de pengarna?






Jag hade satsat på en Mercedes A-klass, det finns flera fina A170 i din prisklass:http://bytbil.com/bilar/mercedes-benz/a . AAcHyQwA_! Bekväm, driftsäker, praktisk och i min mening betydligt snyggare än de listade alternativen (efter faceliften). Har kört både A-klass och Focus och finner dessutom den förstnämnda vara en betydligt trevligare upplevelse. Den länkade är dessutom svensksåld med 2 ägare. Det i längden dyrare alternativet är ju att ta pengarna och köpa en äldre men kraftigare bil i prisklassen t.ex. Golf GTI, Audi A3 1.8t och liknande. A3:an har några år på nacken och är relativt svår att hitta begagnad (har inte kollat marknaden just nu) men håller bra, är rolig att köra, drar inte så mycket soppa och känns fortfarande hyfsat modern.


Honda civic type r!


Håll ögonen öppna för om man är snabb och beredd med pengarna så går det att göra klipp! http://www.blocket.se/goteborg/Ford_Foc . 22&w=3 eller om du kan tänka dig kombi? http://www.blocket.se/malmo/Ford_Focus_ . 22&w=3 Kolla upp till 100k och hoppas att det finns prutmån på bilarna? Annars kan du ju alltid ta en tur till tyskland och handla öl och bil


Ja tack för tipset. Man måste kunna pruta också...hur mycket nu kan vara "möjligt" av ursprungsvärdet...? En annan fråga för er ford-kännare. Det finns många versioner som t ex trend, ambiente, ghia, titanium vad betyder de?


Olika utrustningspaket, vad exakt de innebär vet jag inte men titanium x är det högsta tror jag. Kombin är ett kanonköp måste jag säga!


Aha!! Då vet jag. Ja kombin är fin men trots att den har gått en hel del? Trodde det var för mkt. Hmm... måste få reda på mera om bilar


Säger bara honda civic type-r


Nej priset på kombin är j*vligt bra, hade jag inte handlat min focus förra veckan och sätt denna tidigare hade jag klippt den rakt av! Tänk på att de är en miljöbil också så du parkerar gratis i många städer, skatten ligger på 1,000:-/helåret, billig försäkring etc etc etc. Och som sagt de drar toklite!


Får du kombin för 75.000:- så skulle jag inte tvekat en sekund! Tänk att det är dieselbilar så snittet för dem är cirka 3-4k mil per år!


Blocket.se



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka