KÖPRÅD: Bosch Big Knick eller NBB Alpha 225 ?

Som topic lyder, syftar dock enbart på halogen då det är vad plånboken kan avvara. Fördelar? Nacktdelar? Skillnader i ljusbild? /KnaZ



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Bosch Big Knick eller NBB Alpha 225 ?



Bosch, fördelar: billig, bra ljusutbyte, stabil. nackdelar: Tung, rost, färgen vill lossna, skruvarna för att lossa reflektorn vill ofta bli slitna. Nbb: Fördelar, Väldigt bra ljus, med xenonkonvertering över 1 km ljus, lätt, stabil. Nackdelar: dyrare, kan va för stor för att passa in om man har liten front. Ett tips är att fråga runt bland åf när kampanjerna börjar. brukar va kampanjer nu när de börjar bli mörkare.


Allright, Tack!! Har du haft både personligen?


NBB alla dagar i veckan. Anledning solklar, Bosch Bigknick har funnis i snart 30-år, NBB är utvecklad på den här sidan av milleniumskiftet och det har hänt massor på extraljussidan bara de sista åren. Ja! jag har haft massor av bilar/lastbilar med extraljus och främst då med Boschljus. Idag skulle jag inte ens komma på tanken att montera Bosch.


Okej, kör du NBB idag? Halogen?


Bosch ljusen brukar även vara ca 200kr billigare än NBB, men stämmer in i kören NBB idag om du ska ha något, finns ju även i 175mm modell.


NBB med både Xenon och med Halogen och NBB spöar Borscharna flera gånger om oavsett lampa.


Lätt mbb. Varför inte simz med billigt xenon? Du klarar dig lätt under 1000kr paret. Lyser bättre än både nbb och bosch. Har provat de mästa i ljusväg och de är lätt de mäst prisvärda du kan hitta i den prisklassen


Alt. Hella 3003 med referenstalet 50 istället 37,5 som alla dom andra fjärrljusen, lite längre dock lite smalare ljusbild. Dock inte samma ljusbild som ett pencil ljus, sen 100W Osram eller Philips lampa i om du ville köra halogen.


då har jag en fråga: hade tidigare 2st ovala extraljus från biltema och nu har jag 3 big knickare. Dom lyser mycke bättre å biltemas lös 150 meter men hur långt tror ni vita big knickare lyser?






Ca 350m med 55w halogen lampa och fjärrljusbild.


okej, är ju då bättre dock har jag 100w lampor i dom nu. men tänkte köpa lampor som lyser vitt ist (alltså blåa) finns det sånna i 100w utförande? det är h3


Det ska det finnas, dock kommer du tappa längd genom lampbytet om då dessa är blåa, dock kan ljuset komma att upplevas behagligare.


Någon som har tips på var man kan beställa NBB Alpha 225 (halogen) billigt?


Jula eller DSG-butiken. Jula reade dem för 399 för ett par veckor sen.....


http://www.motorbolagetumea.se/nbb-extr . -1416.aspx Värt att nämna är att det finns 2st olika modeller av Nbb. Enda som skiljer är foten som blivit 10ggr bättre.


Hur känner man igen den nya foten?


Skiljer mer än bara foten, det är en annan insats fast den ser precis likadan ut på utsidan.


vad är "referenstalet" i nbb 225 alpha halogen. har inte själv tänkt haft halogen i men 75w xenon åtminstonde:P


Antar att det är 37,5 som dom flesta andra fjärrljus som inte har gjorts i ny modell efter reglerna gjordes om vilket jag bara vet är Hella för tillfället. Hittar dock inga siffror som kan styrka detta men borde stämma.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka