Köpråd, Passat 98- Diesel

Tjenare.,. passat diesel från 98- verkar vara trevliga bilar. Har de några kända svagheter som är typiska för bilmodellen? Budgeten ligger på 20papp.. Sen är jag öppen för förslag på bra dieselbilar som inte är dyrare än 20.. Hade jag haft 50papp så hade jag antagligen köpt V70 D5:a.. Men som sagt.. nåt vettigt för max 20.. Kraven är att bilen skall vara driftsäker och inte kosta en förmögenhet att laga om det skulle hända nåt med den.



Svar på inlägget: Köpråd, Passat 98- Diesel



Modellen har en klen framvagn det brukar kunna vara en del problem med, glapp och dylikt tänker jag på. Samma sak som på Audi A4.


Hur är bilen för övrigt? Är det dyrt att fixa framvagnen.. får väl se det som en förbrukningsvara på den modellen? Är det ett så omfattande att man bör hålla sig ifrån modellen? Nästan alla bilar har sina svagheter.. merca rostar ju tex. Är det typ "-shiiit.. 2or på framvagnen igen.. å jag som byte allt som har med framvagn att göra från förra årets besiktning!".. så avskräcker det mig rätt så duktigt.


Jag har inte någon järnkoll, och eftersom du verkar öppen för andra alternativ kan jag nämna varför: Jag upplever helt enkelt VW som bland dem absolut tråkigaste och mest könlösa bilar du kan köpa, och skall nu någon ändå köpa en tråkig bil så varför inte en japansk modell som håller betydligt bättre än VW och i en del fall är mycket roligare att köra? Vad jag förstått däremot så kan det mycket väl bli så, att varje besiktning resulterar i en ny anmärkning och att det kort efter renovering uppstår nya glapp och klonk. En del VAG-entusiaster hävdar att det beror på att man snålar och köper billiga delar, köper man (dyra) originaldelar håller det lika länge som när bilen var ny vilket är några tusen mil kanske? En personlig åsikt är dock att jag mycket hellre kört en Mercedes med alla dess fördelar och blundat för lite rost, än att köpa en VAG med framvagnsproblem och (mindre, men likväl) rost i plåten.


Ska du ha en billig, rymlig o väldigt driftsäker bil så är det en 1.9tdi du ska ha! Det där glappet i framvagnen har folk förstorat upp. Jag har ägt 2st 3b passater (97-00) som jag samanlagt kört 8.000-10.000mil med dom och inte har jag retat mig på nåt glapp i framvagnen, några leder har jag ju köpt men inte speciellt mycket mer än till nån annan bil. Mycket kritik har dom ju fått men inte så mycket som den förtjänar för framvagnen är min personliga åsikt. Den ena av dom var bottsänkt med coilovers och 19tummare och med en 4km lång och dålig grusväg hem varje dag så borde framvagnen rasat sönder om den nu är så dålig som alla säger! Enligt mig är det den bästa dieselkombin för dom pengarna du kan få. Snygg eller inte, den är skön och rymlig att köra och går på 0,5 om du är normalförsiktig med gasen. Mvh/Jon


Okaj, låter ju gött att höra.. Har nämnligen tröttnat på att byta runt bland bruksbilarna.. utan vill ha en bra brukis som jag kan behålla länge.. så jag sen kan lägga tid å pengar en framtida hobbybil istället.. vilket bestämt skall bli en amazon!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka