Köpråd: En bra bil för runt 20k

Tja! Kollar nu runt lite på bilar eftersom det ska inskaffas snart och då undrar jag er vad ni tycker är en bra bil för runt 20,000kr som brukar vara i bra skick och samtidigt röra på sig lite, och helst så några mil som möjligt och inga bilar under 90 talet helst!... Jag är inne i 200sx s13 och Bmw 320-328 E36 men 200sx är svåra att hitta i bra ett skick runt för dom pengarna och e36 känns så slitna om ni fattar? Men kom gärna med förslag på olika bilar! Mvh Tobias



Svar på inlägget: Köpråd: En bra bil för runt 20k



Försök hitta en 328, riktigt stabil bil för pengarna. En 200sx som är i skyst skick och besiktigad är nog svår att hitta för 20 000 tyvärr


http://www.garaget.org/forum/search.php


Det beror ju lite på vad man själv värdesätter för egenskaper i en bra bil. Ska den fungera och bara gå och gå med minimal ansträngning och reparationskostnad skulle jag satsa på någon tråkig asiat, typ en Hyundai, KIA eller liknande. Inga större problem att hitta en -00:a eller nyare inom budget. Driftsäkerheten är ju enorm jämfört med en äldre effektstark bil med dubbla milen, som väl är vad det blir om man vill ha en roligare bil. Värdesätter man en mer effektstark bil och inte är beroende av att den rullar varje dag för att komma till jobbet är det väl bara att titta runt. Volvo och Saab (850 T5 och 9000 Aero) går ju att hitta för den summan om man orkar leta, och ligger ju på 225 hk original och går lätt att trimma betydligt. Generellt sett är ju turbo att föredra om man enkelt och billigt vill ha mer än originaleffekt. Ska du t ex ha en bra Audi S2,S4 eller likande får du nog tyvärr dubbla din budget.


Är inte riktigt med på vad du menar med att E36 känns sliten tyvärr? Annars är det en bil jag rekommenderar, den är billig att reparera, billig i drift och 323i/325i/328i går som små skott. Visst finns det snabbare bilar, men denne känns stark och pigg i alla lägen. Om du så petar i 5an i 20km/h så drar dem villigt vidare!


ofan tack för svaren! Forsätt så för det är MYCKET intressant! Rquired; Ja detkanske du har rätt i!


Miltalet spelar väl ingen roll, det som är viktigas är hur bilen är skött. Förstår inte varför folk är så rädda för att bilar har rullat lite. Bättre att de har varit i drift hela tiden än att de stått och rostat ihop. Många delar på en bil mår mycket bättre om de används.


tror att h*n är inne på samma spår som jag då jag med letar efter någon lite halvrolig bakhjulsdriven bil. att en e36 i prissumman 0 - 20 000 är i lite sämre skick. alltså sliten. kan vara allt från rost till sämre lack och sliten inredning m.m.


Audi Coupé kanske? Inte lika rappa som tex en BMW 328 men borde funka ändå http://www.blocket.se/goteborg/Audi_Cou . =6&w=3 http://www.blocket.se/vastmanland/Audi_ . =6&w=3 20V Femman är lite rappare än V6:an. Men men, kanske lönt att kika på bilmärken som inte är lika "högt" prissatta om du vill ha mer skick / krona än tex BMW, Audi osv. Typ Opel Vectra/Calibra/Omega, Volvo 850 Turbo, Volvo 940 Turbo/motsvarande eller Saab 9000 2,xt m.fl.


Jag misstänkte det, jag tror dock inte det är riktigt rätt. Skall du ha ett pedantskött exemplar med låg mätarställning kostar förstås ett sådant mer men en 323i/325i (eller kanske till och med 328i) i helt ok bruksskick ligger nog strax över 20.000:- vilket är inom budget. Sliten tolkar jag som en helt annan sak, lite repor, märken och även rost får man räkna med på en bil över 10år.






Sant så sant det ni säger Är nog Bmw E36 valet blir på och kan nog få en fin 320 runt det priset


Pigg och bra bil som inte går sönder i första taget http://www.blocket.se/stockholm/Honda_A . =5&w=3 http://www.youtube.com/watch?v=X9Fje_DuDks http://www.youtube.com/watch?v=TP7Hw9oTNso


Man vill ju inte ha en V6:a när man åker 80/90tals Audi, det är ju helt fel! <- http://www.blocket.se/vasternorrland/Au . =4&w=1


Precis, därför var alternativ 2 lite ballare 20V-femma for the win! (inte 10.. he he)


20v är så ovanliga nu för tiden. Om dom ska vara kördugliga dvs Och pga det är det rätt svårt med reservdelar, medans 10v femman sitter i nästan alla audis 80/90talare


Har haft både 320 och 323 och jag rekommenderar verkligen någon av 2,5l sexorna före 2liters. Även om det på pappret bara skiljer 20hk mellan 320 och 323 så är de väldigt annorlunda att köra. 320in vaknar inte förrän den passerat 4000rpm medan man utan problem kan dra 323 från 50km/h och uppåt på femmans växel. Har för övrigt inte kört en enda tank med 323an med högre förbrukning än 0,85l/mil så 323an är betydligt lättare att köra snålt med också, då man måste gasa så mycket för att få fart på 320.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka