Köpråd om BMW Z3 M Roadster eller Honda S2000

Tjenare. Har börjat kolla lite på bil. Och är inne lite på en Z3 M roadster eller en Honda S2000. Någons som har liter erfarenhet av någon av dessa bilar. Vill gärna ha lite för och nackdelar med dom båda. Vet ju att ett stort plus med M roadster är att det är en BMW. Men tänker lite på priser och ägarkostnader och sånt. Nu är det inte tänk att bli bilköp förens tidigast till våren. Har lagt budgeten på 150-160 tusen.



Svar på inlägget: Köpråd om BMW Z3 M Roadster eller Honda S2000



s2000 är billigare i försäkring på mig iaf och jag bor i centrala göteborg 22år


Det är lite så jag tänker med. Sen är ju servicen billigare med har jag hört. Men mitt hjärta slår lite mer för bmw. Men S2000 har jag varit sugen på bra länge med. Tur man har hela vintern på sig att fundera och läsa på sig lite mer om dom båda bilarna.


Har kört båda bilarna och jag skulle välja Z3M alla dagar i veckan.


Ja hade det inte varit för dom så mycket dyrare driftkostnaderna hade jag absolut inte tvekat. För en Estoril blå M roadster är grymt läcker. Och den motorn är ju inte fy skam heller..


Lite partisk eller


Haha.. Tror du det.. Men är glad över alla olika åsikter jag kan få. Och tips på vad jag ska tänka på gällande dom båda. För och nackdelar och allt sånt där.


Har inga direkta åsikter då jag varken kört någon av dem, men gillar honda och hade inte tackat nej till en s2000, inte många bilar som ligger på den effekt/ liter ratio utan överladd Har hört att bilen kan bli obekväm att sitta i om man är för lång.


Ja det är just motorn som lockar lite.. sen är ju utseendet grymt med. Jag är ju bara drygt 170 så för lång för den är jag ju inte i alla fall.


Innan jag köpte supran var jag inne på S2k, dock när jag skulle provsitta den så trott det eller ej men jag får inte plats i denna lilla bil. Jag är 190cm och väger 80kg så någon stor kille det är jag inte dock långa ben, ratten hamnade vid låret och där satt det fast utan möjlighet att lyfta ratten. När jag kikade upp från det trånga skrymslet så insåg jag att mitt huvud var mer fokuserat på rutans högre delar, dvs jag kunde köra med cabben nere och ha huvudet ovanför som en struts. För övrigt är detta en grym bil som jag verkligen skulle vilja köra men får göra en kirurgisk insats om denna möjlighet kan fås.






Bilarna är väldigt lika egentligen, båda är enkelt byggda och den upplevda kvalitén är inte särskilt hög. Z3 är inte så mycket "BMW" på den punkten. Jag hade dock valt Z3 av den enkla anledningen att den har en sexa under huven, S2000 måste ha en av marknadens trevligaste 4or(?) men en så bra sexa som BMW´s slår högre. Är det låga ägandekostnader du är intresserad av finns alltid Z3 2.8, den motorn är strypt och bör hamna på Honda´s effekt med ett annat insug och helst ett annat grenrör med. Vad den egentligen ger är vida diskuterat, men i kombination med ett chip utlovade en svensk trimfirma 237hk i alla fall. Kan vara värd en liten tanke, annars blir det svårt för det är ett väldigt angenämt val då står inför! .)


Har haft Z3 3.0 lite svagt i tanken annars.. Men har kommit fram till att om jag ska ha en Z3 ska det vara en M då jag tycker vanliga Z3 ser lite mesig och tråkig ut. Ägarkostnaden är ju inte det viktigaste. Men det är klart det är en asspekt i det hela. Man vill ju ha råd att leva också.hehe. Och visst håller jag med om att just den raka 6:an lockar lite mer än hondas motor. Är otroligt kluven här faktiskt. Börjar sakta glida tillbaka mot M3 E36 som ett tredje alternativ annars. Mer praktisk med. Det är delikata problem jag har känner jag. Vill verkligen känna mig helt säker innan det blir köp. Så jag inte står där med en bil som jag ångrar att jag köpte sen.


Varför inte överväga en Z4? Mycket modernare konstruktion och inte så fasligt mycket dyrare så länge du inte måste ha en M.. Kör själv Z4 och det är skillnad som natt och dag med Z3 tycker jag.


Hmmm.. Det är ju just det att det är en M bil jag vill ha i så fall. Men visst hade Z4 varit ett hetare alternativ om det inte varit just för M:et.


Ja jo, en M är ju alltid en M.. Hade det varit mina cash så hade jag iaf hellre tagit en Z4 3,0 M-sport än en Z3 M.. Som sagt, Z4 är en modernare konstruktion. Mer vridstyv, mer krocksäker och i mitt tycke snyggare. När det gäller prestanda så tror jag inte en z4 3,0 ligger så långt efter en z3M heller..


Har även börjat fundera på en tokfin M3 E36 med. Så är inte helt hundra på om deet ska bli någon av dessa två roadsters., Men visst kan det ju inte skada om jag i alla fall testar en Z4 innan jag bestämmer mig.


Lite, men jag har faktiskt ägt ett antal Hondor och varit väldigt nöjd med dessa bilar också. Z3 har ett klart bättre bruksvärde än S2000. Hondan måste tokvarvas för att komma till sin rätt, något som jag tycker blir för jobbigt i längden. Den varvar typ 4000 på 6:an i 120 och cabben är väldigt tunn så den släpper igenom väldigt mycket ljud. När det gäller Z3 så ska du se till att få tag på en bil med innertak i cabben, det gör rätt stor skillnad när man åker uppcabbat.


4000 i sexan fy fan visste jag inte, men själv brukar jag inte ha något emot lite oljud Lägre vikt går före mindre oljud


Högvarvigt vill jag ha. Sen så får en sportbil låta lite för mig. det är ingen fara



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka