Köpråd s13 200sx!

har ägt min i 12 år å haft ett problem med den: brända ventiler i toppen. fixade detta sen har den gått som en klocka varje sommar utan att krångla det minsta. bromsar å såna slitdelar har jag såklart bytt samt en lambdasond.



Svar på inlägget: Köpråd s13 200sx!



Om det finns någon frivillig som orkar skriva så är de välkomna, det finns så pass mycket info/köpråd/trimråd om S13 både på gorg och andra sidor. Jag har haft en och kan bara säga att den var underbar men bara som ungdomsbil vill du ha något med lite mer klass så säger jag S14, sedan är det svårt att hitta en bra välvårdad icke buskörd S13. CA18DET är en riktigt bra motor och är bättre än alla andra motorer i sin klass riktigt pigg om du hittar ett välvårdat exemplar S14s SR20DET är bättre och mer "driftsäker".


Tack så mkt för alla tips Hade tänkt mig en bil för mellan 20 och 50k


Jag funderar också på att köpa en 200SX S13, det verkar vara en väldigt vettig och prisvärd bil!


Dock så är utbudet av icke trimmade S13s i Sverige riktigt dåligt de som har välvårdade behåller de och jag ser sällan riktigt fina på blocket. Tycker du borde importera antingen från ett Europeiskt land med bra utbud som tex Tyskland eller USA, i USA heter den 240sx och har 2.4 liters motorn vid namn KA24DE (äldre modeller KA24E). Om du inte bryr dig om bilen är högerstyrd så kan du importera 180sx som finns i fler variatoner och 91- har SR20an (namnet är fortfarande 180sx efter 91 dock). Vissa få modeller av Type II (Type II namnet ändrades till "Type X" senare) hade även Nissans kända HICAS (fyrhjulsstyrning) som extra utrustning. 180sx:erna (dvs JDM modellen) är mycket mer välvårdade än de man hittar i Sverige sedan så är Japanerna inte så förtjusta i chrome fälgar, neon och stora stereo byggen som de flesta unga i Sverige är, även om många av bilarna är driftade hårt så är många också välvårdade.


Trimmad låter inte allt för illa, om inte bilen kommer att vara trimmad när jag köper den så kommer jag ju lägga ner tid och pengar på att trimma den själv ändå. Slitage delar får man väll räkna med att byta ut oftare på en sådan bil men det är inget jag har problem med, jag kan meka. Vad jag ser finns det en hel del orörda 200sx på blocket. http://www.blocket.se/goteborg/Nissan_2 . 15&w=2 och http://www.blocket.se/skaraborg/Nissan_ . 15&w=2 tillexempel (och då kollar jag bara i mitt område och prisklass). Högerstyrd bil skulle jag aldrig kunna tänka mig i sverige och imortera i huvudtaget blir nog mer pengar än vad jag tänkt lägga ut (Tänkte mig 25-35k eller eventuellt byte mot min S70 om nån skulle vilja det). Annars har jag också kollat på Toyota Supra MK3 och den verkar riktigt intressant också!


Där ser man! Jag har inte sökt på S13 på ett tag senast jag sökte var i vintras.


Min s13 ligger ute för försäljning just nu, sv.såld och jag är andra ägaren. Kan säga att det är en underbar bil att köra och blir bara roligare om man kan mecka själv så man kan uppgradera efter behov. Tyvärr saknar jag både kunskap och ork till detta, därav försäljning. Fixat lite saker (Typ ny stor oljekyl, ett MÅSTE!), lagat rost och börjat på att montera kjolpaket, men där ungefär tog tiden slut.. Dock verkar intresset för min bil svalt, folk tycker att det är för lite mods gjorda på den! Fattar inte hur kidsen idag föredrar sönderskruvat..


Gör en sökning det finns redan mängder av trådar om denna bilmodell. exempelvis http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=175681



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka