Köpråd, Reparera Hyundai Atos inför försäljning?

Hej! Jag ska börja med att skriva att jag inte kan något vettigt om bilar. Jag och min man har idag en Hyundai Atos -06, som vi kört väldigt mycket. Vi köpte den ny och den har nu gått 18 000 mil. Den har servats rätt ok, vi har slarvat lite på slutet men kamrem är bytt mm. Nu ska vi sälja och köpa ny bil men precis nu har växellådan börjat strula. Parallellt med det är det något som inte stämmer i motorn, bilen är mycket slö och verkstan tror det är kamremmen som sitter lite fel. Vi har även ett stenskott i framrutan, inget som stör sikten men fult. Frågan är nu vad vi ska göra innan vi säljer? Den är inte värd mycket just nu men kommer vi ens få tillbaka de pengar vi lägger på reparation om vi byter växellåda (ca 10 000 kr), fixar kamremmen (ca 3000 kr) mm? Är det bara att ge upp och hoppas vi får något alls för den nu eller är det lönt att lägga lite energi på den innan försäljning? Tacksam för råd! /Maria



Svar på inlägget: Köpråd, Reparera Hyundai Atos inför försäljning?



inte lönt


sälja som den är.


Håller med föregående. De pengar ni lägger ut på reperation kommer ni inte att få tillbaka vid försäljning.


tyvär så är ju atos väldiga billiga bilar pga av en anledning med. Jag hade inte lagt en krona på den bilen om jag skulle sålt den.


Tack för era svar! Det finns Atosar på Blocket för 30-40 000 kr, vi tänkte att det kanske skullat gå att få max 30 000 kr för vår om den var hel. Är det orimligt?


Ponera att reparationerna kostar 13000kr, så får ni ju "bara" 17000kr för bilen i sig. Om ni säljer den som den står, hade ni fått 17000kr för den tror ni?


Vilken hopplös prisbild det var på dessa, kikade runt lite på blocket och priserna för en 05-07 började på 26500 och fortsatte upp till 75k, men då ska man ju tänka på att även den för 26k hade gått under 10000 mil. Jag tror att värdet i långmilade Atos är jävligt lågt, småbilar brukar ju inte hålla fullt så länge som t.ex en Volvo eller Merca så jag tror att miltalen skrämmer många spekulanter. Däremot så tror jag inte att det finns en chans att det går ihop sig att byta låda.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka