Köpråd bli ca 20-30k, ca 700km/mån - lägsta totalkostnad

Hej! Ny användare men har surfat ett par månader på garaget.org Som det står i topic Letar efter en bil som kostar ca 20-30 000kr Jag kör ca 700km / månad, jobb mm. Det jag letar efter är den riktigt billig bil med låga driftskostnader, skatt, försäkring, reservdelar mm Detta ska vara vår andrabil som bara jag ska köra som bruksbil Tankarna går runt polo, lupo, ibiza mm inom vag koncernen då det finns väldigt många bilar så reservdelar är det gott om, självklart är det plus om det ser bra ut Jag tar gärna emot tips på allt



Svar på inlägget: Köpråd bli ca 20-30k, ca 700km/mån - lägsta totalkostnad



Polo är en bra bil, för 20-30k får du en fin 98-99:a. 1.6:an är rolig att köra, bekväm med hänsyn till biltyp samt relativt soppasnål. Har själv en sådan. 1.4:an drar visserligen mindre, men saknar enligt mig den där extra kraften som behövs vid omkörningar etc. Passa dig för ytrosten, ha extra koll på trösklar, bakskärmar och dörrkarmar, då det var där min 97:a började rosta initialt. Har dock aldrig haft några problem med rost på några vitala delar. Skatten ligger på 1118:- per år, försäkringen på ca 6000:- per år hos Länsförsäkringar, halvförsäkrad. (Jag är man och 19 år, drar upp premien en hel del).


Honda civic ek/ej 96-99 skulle jag säga är snyggare och roligare än en polo. Samma bränsleförbrukning nog. Säker motor och växellåda. Rostiga bakskärmar är det negativa.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka