Köpråd: SLK 350 AMG 05-06 / Z4 3,0Si Roadster -06

Ni som har kört / ägt dessa bilar Vad tycker ni är positivt och negativt med båda två? Båda ligger i samma prisklass tycker jag. Vilken är billigast att äga? Vet att mercedes är sjukt dyra att serva. Är BMW billigare? Skatt och försäkring ligger de nog samma. Är inte ute efter någon modifikation på bilarna utan bara som dem är, bara glida runt.



Svar på inlägget: Köpråd: SLK 350 AMG 05-06 / Z4 3,0Si Roadster -06



Jag har då aldrig upplevt Mercedes som "sjukt dyra" i service? Deras modeller kostar inte mer än motsvarande Volvo eller Saab i underhåll, när vi pratar dyr service tänker jag snarare på Alfa Romeo och Audi där det utan problem kan kosta 20.000:-? BMW är dock billiga när det kommer till just service, i övrigt är det likt Mercedes som du skriver. Eventuellt att BMW blir dyrare i försäkring då deras bilar är mer av en busbil än Mercedes. Vad som är positivt och negativt med dessa är inte enkelt att reda ut, det är två fruktansvärt trevliga bilar och det vore synd att sitta och vara petig. Z4 är mer av en sportbil medan Mercedes är mer av en bekväm glidare, det är egentligen den största skillnaden. BMW har ett plus i form av billigt underhåll, Mercedes har ett stort plus i form av sitt fällbara plåttak som är bekvämt framför allt på vintern. Vilken av dessa bilar man föredrar är nog en smaksak, pröva och se åt vilket håll du faller?


Hade en polare som isåfall blev lurad av en auktoriserad Mercedes verkstad, kostade 5000 för en oljeservice med pollenfilter och luftfilter (kostar säkert max 3000). Han var tvungen att göra det annars skulle han tappa garantin om han utförde det någon annanstans. Det var bara en MB C200 -04. Jag följde med när han bokade tid. Iofs tänkte jag inte serva min hos Mercedes isåfall för alla garantier förutom rostskyddsgarantin är ju borta. Har jämfört försäkring och Z4 är bara 5% högre i försäkring. Utseendemässigt gillar jag båda, och invändigt så ligger väl Mercedes högre upp. Körglädjen är väl högre i Z4, och SLK mer glidare. Tänkte bara använda bilen på sommaren så plåttaket är inget mer än att det är snyggare med plåt tycker jag och kanske lättare att tvätta bilen? Hur tvättar man annars tygtaget? Måste man använda annan sorts shampoo och borste?


Lurad och lurad, 5000:- är dyrt men inte orimligt för en service idag utan är väl snarare normalt i storstäder till exempel. Det gäller att hitta rätt verkstad, auktoriserade MB-verkstäder är dessutom sällan de mest sympatiska eller billigaste verkstäder man kan hitta enligt egen erfarenhet. Tygtaket finns det speciella verktyg och medel för att hålla rent.


Priset gällde i en liten stad. Vad är det för verktyg? Kostar?


Impregnering och liknande behövs, sedan är väl till exempel en mjuk borste inte fel att ha. Det är dock inga större pengar vi pratar om, hittade en tråd som avhandlar ämnet på Autopower:http://www.autopower.se/forum/topic.asp?id=145869 Det finns säkert mer att hitta under Z-forumet:http://www.autopower.se/forum/forum.asp?id=17


http://www.teknikensvarld.se/nyheter/11 . /index.xml M272 3,5l finns i SLK 350 enl. http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_M272_engine Bra att veta.


Det där lät inte bra, men killens bil servades ej ordentligt heller. Iofs har fler fått det felet. Lutar just nu mer åt z4, blir nog att ta hem en från tyskland för det finns inga 06 3,0si i sverige verkar det som.


Jag är nybliven ägare till en Z4, dock en 2,5i. Bilen är grymt kul att köra med trevlig väghållning m.m. Något jag hittade på ett par bilar när jag letade var begynnande rost på sidan av dörren (själva fogen då man måste öppna dörren för att se det) i form av små bubblor. Jag kollade på bilar från 03-05 ungefär och det tyckte jag var fruktansvärt dåligt för en bil som inte är sååå gammal och ändå rätt dyr som ny. För övrigt som sagt, en trevlig bil som är skön att köra. Kollade på en mercedes jag med ett kort tag så jag har varit i ungefär samma sits.. Personligen tycker jag BMW:n är snyggare och känns rejälare på något vis tycker jag.. Ang. tygtaket så köpte jag rengöring och impregnering på en av de större recondfirmorna och det var inga större svårigheter att göra det själv. Stod exakt hur man skulle göra.


Nöjd med 2,5? Har du provkört 3,0?






Jill här på garaget ska sälja sin 06 z4 3.0, den finns bådepå blocket och på hennes sida! Hur mycket vill du lägga ungefär?


Han är ute efter en Roadster tyvärr.


För de pengarna får man annars en SLK 55 AMG ( http://www.blocket.se/stockholm/Mercede . 15&w=3 ) och nästan en SL 55 AMG om man letar lite. Själv skulle jag aldrig välja en Z4 över en SLK, istället skulle jag antingen gå ned ett snäpp och köpt en SLK 300, gått tillbaks en generation och köpt en AMG eller försökt hitta en välvårdad 350.


Det missade jag helt, då ber jag om ursäkt


Min bil ska in på Service på Onsdag, en B service vilket tydligen är lite större. Den kostar mellan 4 och 4,4 ink lånebil under tiden, tycker inte det är så farligt?


235' är gränsen för min del.


Jaså? Är det en auktoriserad verkstad då? Mercedes ville nämligen ha 4200kr för en A-service när jag skulle boka i förra veckan och då har du ändå prestandamodellen av min bil (en generation senare förvisso, men ändå).


Vad innebär A och B då? Vad ingår?


Finns det inga z4 ägare? Borde ju vara en populär sommarbil, rwd, 265hk, kaxig i utseendet. Vill höra mer om lite små saker som ni stör er på eran bil


Aa visst, Landrinsbil i Avesta. Handlar nog mycket om vart man lämnar in den å. I Storstäderna är det väl dyrare.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka