Köpråd: Mazda RX-8

Hej! Jag skulle vilja rådfråga er om hur det är att äga en Mazda RX-8, tänkte ju på kostnader mestadels så som försäkring, skatt och reservdelar. Sen är jag osäker på wankelmotorn... Jag brukar ju ha oturen att det händer alltid något med mina motorer i mina bilar. Men kan väl tänka mig att allt är nog dubbelt så dyrt så länge det gäller motorn? Många bilar har ju oxå sina svaga punkter, var har den bilen sina och finns det något mer som man ska kolla efter? Hör av er med synpunkter och åsikter om rx8an, lyssnar gärna på andra liknande bilförslag. P.S anledningen till rx8an är för den är relativt billig i inköp, där av det valet+den är ju ganska cool oxå.



Svar på inlägget: Köpråd: Mazda RX-8



Jag snor lite av mitt svar jag skrev till en annan som hade liknande frågor. Den dricker ju lite soppa och wankeln använder olja för smörjning så oljan bör man hålla koll på. Jag kollar oljan när jag tankar och fyller på när det behövs. Har inte koll på hur ofta det blir faktiskt. Men jag gör oljebyte var 500 mil. Reservdelarna är det nog medelpris på. Jag har ingen aning för jag har aldrig behövt byta något. Vanlig service går på ca 2000:-. Oljebyte gör jag själv men material brukar gå på en 700:- Motorn har jag aldrig haft problem med och wankeln ska enligt vad jag har läst och hörs hålla bättre och vara mer tillförlitlig än en stötstångsmotor. Men det gäller då att man sköter den, oljebyten och sånt. Försäkringen ligger nog medel, jag betalar runt 900:- i månaden hos Trygghansa. Skatten minns jag inte exakt men runt 1500:- har jag för mig den är på. Största svagheten är att den drar soppa tycker jag, jag har inte lyckats få den under 1L/mil trots lugn körning på motorväg. Har du fler frågor så skicka gärna ett pm.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka