Köpråd: Volvo XC70 -01

Som ovan säger, skulle behöva få lite råd angående ett ev kommande köp av en XC70. Bilen i fråga är av 2001 årsmodell och har rullat ca 21 000. 2.4L med lättrycksturbo. Regelbundet servad enligt boken och stämplingarna vad jag har sett, fattas 1 eller 2 servicestämplar. Besiktigad utan någon som helst anmärkning. Hur är dessa bilar att äga? Fyrhjulsdrift på gott och ont antar jag- sitter viskosikoppling på bilen, Haldexkopplingen kom inte förrens 2003 eller nåt. Hur är det med att chippa dessa? Vad är det mer man bör tänka på? I övrigt normalskick och går som den borde såvitt jag kunde urskilja, mest orolig för turbon då jag inte har vetskap om den är bytt eller inte, när skall detta ske enligt serviceintervaller? Sökt runt men icke hittat någonting Kommer säkert på mer jag undrar men i nuläget så var det just det här som kom upp i huvudet, tacksam för alla slags svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo XC70 -01



skulle lägga pengarna på en subaru forester.bättre bil rakt igenom. kanon 4x4 motorn är pigg och lätt att trimma.


test körde en v70 awd i helgen både i grus å en riktigt brant backe den hade inga problem å ta sig fram blev riktigt imponerad.Turbon byter man först när den är dålig finns inga bestämda mil. mvh Andreas



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka