Köpråd Nissan 200sx s13, s14

Tjena ! sökte men hittade ingen lämplig tråd ang detta. Är dessa bilar körvänliga som bruksbil eller man bör ha en annan vid sidan om? Vad ska man ha koll på ? Vet verkligen noll om japs bilarna. Tack på förhand



Svar på inlägget: Köpråd Nissan 200sx s13, s14



Jag hade en som bruksbil/vinterbil senaste vintern och den fungerade perfekt, strulade inte en enda gång och originaldelar är hur billiga som helst från nogs.se t.ex. Har också en modifierad och den har varit pålitlig och fungerat som bruksbil nu i sommar men det kan nog vara bra att ha en bruksbil för det gäller att hitta rätt bil och "trimma" rätt för att det ska hålla.


Körde en vinter med min 200sx när jag ägde den. Ägde samtidigt en Volvo 240 -83 och måste säga att 200an var betydligt trevligare och köra på vinterväglag än Volvon.


Rost, Rost, Rost , Rost Ivarjefall på S13 annars verkar inte mycket kunna döda dem om de inte trimmas för mycket


Gäller ju alla bilar, bara lacken är omhändertagen så är det lugnt. Fast 200sx har en stor miss var det lätt börjar rosta, sparklådor vid svetsfogen samt under bakvingen men det rost som följer med under bakvingen är något man får räkna med...


Inte direkt, Hade det varit en VAG bil hade jag knappast varnat för Rost. Du skriver det ju själv... Rostproblem sparklådor är inte något som bilprovningen tycker om.


Självklart har vissa bilar bättre rostskydd men har sett rostigare Audi bilar än mina japanare. Har som nu en Mitsubishi Lancer -93, gått snart 22.000 mil och rostfri. Hade tidigare en BMW e36 325 -95 som hade gått 23.000 mil men höll på att bli en rosthög, Beror på hur bilen är skött...


Jag tycker att du ska köpa dig en S13. Men S14 är inte helt heller. Dock lite dyrare bara. Lycka till om du köper dig en S13 eller en S14.


Hur ser bränsleförbrukningen ut? Mvh


Kan bara tala för s14, men den drog 0,85 när jag precis köpt den och körde hem (ca 46 mil motorväg), nu blandad körning drar den ca 1,1 liter milen.






Min s13 med steg3 prylar låg på 0,8 nästan exakt landsvägskörning från där jag köpte den och hem (154mil) Nu i stan så ligger den på 1,0-1,1 om man kör normalt utan att halka av kopplingen vid ovanligt höga varv i varje korsning



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka