Köpråd Saab 9-5 eller 9-3

Efter att åkt lite Saab 9-5 nu i sommar har jag blivit lite sugen på att göra ett bilbyte. Efter att kollat lite prisklasser på blocket såg jag att man kan få en Saab 9-5 med inte allt för många mil på mätaren för under 30.000 vilket är just min maxbudget. Vad jag nu funderar på är om 9-5 är det smartaste draget eller om man istället borde titta på 9-3'an. Båda verkar ju relativt lika från vad jag sett. Finns det någon som har lite erfarenhet om modellerna?



Svar på inlägget: Köpråd Saab 9-5 eller 9-3



Har du provat söka? Jag utgår från att du känner till fallgroparna med 9-5 98-03. De potentiella motorproblemen gäller även 9-3 00-02 med T7-motor. Kan ju säga så här att just en lågmilare som bara gått 5 km till jobbet och dagis är precis vad jag skulle undvika, hellre en som gått 30k mil i så fall...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka