Köpråd: Cadillac DeVille 4d -77

Ägaren ärtrött på att se den. Står i ett garage och är i "fint skick" och går utmärkt att köra med. renoverad för över 100 tkr åren 95-05 (Vad jag fattade det som) så jag misstänker att den är fin som sagt. Kvitton finns på allt från lack till bromsar. Men vad ska jag kolla? Bara för att den är fin och går bra betyder ju inte att fel finns? Ska kolla söndag. Mvh Alexander



Svar på inlägget: Köpråd: Cadillac DeVille 4d -77



Jag skulle kolla efter rost. I övrigt så är dom väl ganska så hållbara och robusta?


Amerikanska bilar rostar lika bra som alla andra, men i övrigt så är det ganska enkla (primitiva) konstruktioner som sällan jävlas. Elfel är däremot förbannat vanligt, framförallt små irriterande glapp. Cadillacs motorer är bra grejor men ganska dyrt när något går åt helvete, kolla alltid upp när kamdrivningen är bytt. Billig & enkel att byta, skitdyrt när det går sönder. Det kan ju också vara så att den inte har någon riktig Cadillac-motor, i så fall så är det troligen Oldsmobiles 307.


Antar att jag ser det vid huvlyft. Eller koll på regbevis?


Femte bokstaven/siffran i chassinumret talar om vad det är för motor. Kan vara svårt att bedömma effekterna osv i papper, motorstorlek brukar ju inte ens finnas med på så gamla bilar. Hursomhelst så ska den bokstaven vara ett S om det är en med riktig Cadillac 500"


Rost rost och åter rost. Det är alltid det som är på jänk. Dåliga växellådor finns inte, samma sak med dåliga motorer. Dåligt elsystem är det i alla jänk så kolla bara så allt fungerar. Gå på känsla. Finns inga direkt slitdelar på en jänk. Är oftast rost och bussningar.


Jag tror inte att Cadillac byggd på B-platformen (Fleetwood Brougham, Sedan deVille) finns med 500:an efter 1976, men jag kan ha fel. När jag var i tioårsåldern (Cirka åtta år sedan) Hade vi en brun 78:a Sedan deVille som familjebil. I den satt det en sexlitershistoria som fungerade väldigt bra, dock strulade förgasaren lite (Rochester Quadrajet). Bilen hade en genomsnittlig förbrukning på 1,5L/Mil (Pappsens pendling till jobbet, lite "stad/samhällskörning och mest motorvägskörning, och min Mor som körde oss till skolan med den och sedan till jobbet, vilket var samma cykel som Pappsens pendling med lite mera samhällskörning). Bilen hade inga direkta elfel, och den rostade inte särskilt mycket heller för att ha körts året runt under en tvåårig period, trots att det var en California-bil utan rostskydd. Dock tvättades den ganska ofta, men ändå. Hoppas att min lilla nostalgihistoria är till någon hjälp iallafall.


ja tack! Alltid trevligt. Nu fick jag dessutom reda på 2 saker: - Den är bes förra året med ok resultat. - Det är en ELDORADO och ingen DeVille...


Eldorado fanns bara med 2 dörrars kaross och 2 motoralternativ, 500 på 8,2L och 425 på 7,0L. Är det en 77 så är det garanterat en 425a under huven.


Jo, jag har googlat en del. Kommit fram till samma slutsats. Fast vet inte om den är importerad. Troligen 425 som du säger men hoppas på 500 så klart... Vill inte pressa säljaren med massa frågor då jag får ge en löjligt lite summa för bilen. Det ger sig imorgon hoppas jag!






Vågar man fråga om summan för bilen? Är det ett väldigt bra pris så gissar jag på att det är ett väldigt bra pris Observera, jag är ej intresserad av bilen! Bara nyfiken


Självklart. 10.000:- Den ligger inte på blocket eller nåt utan "kompis kompis"


Ok. Nu blev jag avundsjuk.


Hehe... Bjuder på det. Hur jag ska kunna sova inatt vet jag inte... Ska bara ha någon som följer med mig imorgon så jag kan hämta. Hoppas det löser sig. Semestrar. Alla är bortresta.


1975 var 472:an borta , och 500:an var nu standard var nu standard i alla utom Seville som hade oldsmobiles 350-motor under huven. I mitten av 1975 erbjöds elektronisk bränsleinsprutning som tillval. 1975 uppgavs effekten till 190Hk både för förgasarmodellerna och för dom med insprutning. Detta är alltså en bra bit i underkant då dom fortfarande presterade runt 300hk (utan katalysator kan tilläggas). 425:an 1977 hade bensinkrisen slagit till och 500:an var nu för stor. Resultaten var en förminskad och en 50kg lättad version som fick en volym på 425 kubiktum. Det året uppgavs effekten till 180Hk för förgasarmodellen, och 215 för den med insprutning. 425:an är en av dom allra mest underskattade motorerna. Lätt och stark. (För att vara amerikan) Yttermåtten var desamma, men slaglängden hade krymp till samma som för 472:an, och cylinderiametern hade minskats.


Saken är klar. Köpt bilen osedd nu för 3 minuter sedan. Ska åka till Gbg imorgon eller måndag och hämta. 5.7 meter bil går inte att ta på biltransport och dra med en V70... Får väl köra hem den. Farsan leker följebil. Den är ju bes så kanske man kan får den i trafik innan vi åker. Dator med. Wish me good luck! Bilder kommer så klart!


intressant


Om du tröttnar på den så köper jag den gärna


för dom pengarna är det nog läge att köpa den osedd. fast jag hatar jänkare och en cadillac står inte högt i kurs i mina ögon..


Riktigt kul!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka