Köpråd 40k klassen?

Jag har kollat lite på golfen jo. Men en VR6 är det många som säger att de kommer rasa ihop när som helst. Har dock kollat lite på 1.8 som verkar kanske helt okej.. Även en audi A3 har jag kollat på just för att dessa bilar är lite mer bensinsnåla om man jämför med en saab 93 aero kanske..



Svar på inlägget: Köpråd 40k klassen?



Nej, det kan du nog inte räkna med. En A3 väger inte så lite som man kan tro, skattevikten är bara aningen lägre än på min gamla Aero. En 3-dörrars A3 1,8t 150 hk tar 0,79 blandat enligt Transportstyrelsen, så det är i och för sig en deciliter mindre än en 9-3 Aero.


Rasa ihop när som är rent skit snack ! Är man noga med att byta olja och använda rätt olja så håller maskinen ihop... men det är ju många som inte har varit så noga med detta och därför går glidskenorna till kamkedjan i sönder, så ett byte utav kedjan är ofta rekomenderat Dock dricker väl 6an lite grann ... blandad körning är runt litern. Om det är en gti du tänker på med 16v motorn så är det en väldigt rolig bil, golf 1an och 2an då ... en golf 3 gti har jag aldrig provat men tror inte den är så tråkig heller. Annars har du ju 306 gti eller 205 gti båda 2 väldigt roliga bilar Eller varför inte en corrado g60 eller en vr6. Personligen gillar jag inte saab då jag tycker man sitter ganska dåligt i de och de är inte alls bekväma att köra ( har aldrig testat äldre än NG 900 ) + att växellådor rasar titt som tätt. Sen ska man inte glömma att om man har en lite roligare bil att köra, kör man ofta lite mer inspererat och därmed ökar också soppa förbrukningen ganska drastiskt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka