Köpråd extraljus?

Tjena kollar lite efter extraljus till min bil, ska ha tre stycken tänkte jag. Kollade lite på dessa http://www.xenonkungen.com/se/art/xim-3227b-35w.php?XBLG11593=58f0ee3465bafeba75d9fa4f65d0b281 och undrar om det är något att ha eller om man ska lägga pengarna på att köpa något bättre märke istället? Vad tycker ni jag ska ha?



Svar på inlägget: Köpråd extraljus?



Dom funkar bra! Jag har 3 st sånna på vintern. Men 850 spän st va rätt dyrt imo. själva strålkastaren köper du lös för 200 spän, sen ett xenonkit för 5-600 (för 2 lampor). iof är väl det på xenonkungen färdigt plug and play så orkar man inte pilla med lampor mm själv så är det nog ett bra alternativ. Men du får mycket ljus för pengarna oavsett!


Här har du samma kit för lite mindre pengar. http://www.blocket.se/kalix/SIM_Xenon_e . 14&w=3


Okej! Hur är det med att köre xenon i extraljusen? tar det lång tid innan dom startat upp redigt? Är det värt pengarna att köpa ljus med xenon eller ska man satsa på att köpa lite bättre halogen istället? För och nackdelar med xenon istället för halogen i extraljus?


Med speedstarter ballaster startar de mycket snabbt. Även de sämsta xenonljusen är minst 5ggr. bättre än värsta halogenljuset. Enda nackdelen med xenon mot halogen är väl priset. // Bosse


Okej tack vad är bäst att ha? Blått eller vitt glas? Blått passar bättre på bilen tycker jag men blir det sämre ljus? På xenonkungen kan man välja mellan 4300k och 6000k, funderar på ta 6000k men blir det för blått ljus då om man har blått glas med?


kör med vitt glas och 6000K om du vill ha aningens blåstick i ljuset, blått glas är bara onödigt om du kör xenon. imo passar vitt glas bättre eftersom strålkastarna på bilen är vita. blått glas va en kompromiss för att få vitare ljus när man kör halogen anser jag, istället för att ha blåtonade lampor typ. Enda nackdelen med xenon som jag ser det är tändningstiden. Det är 2 sekunder ca som det är rätt kasst ljus innan de börjar få fart, sen efter 5-7 sekunder har de full sula, om man inte kör med speedstarter-ballaster då så tar det typ 3-4 sekunder till full styrka, men de kostar mer också. Ett billigt "kina-"-xenonkit kostar typ lika mycket som riktigt bra halogenlampor, men lyser ändå in i helvette mycket mer. förra vintern körde jag en kompromiss genom att ha ett extraljus med 100W halogen i och 2 med xenon, då kom det ljus direkt i mitten under tiden xenonlamporna värmdes upp. du kan ju välja att ha halogen i bilens vanliga helljus också, så har du en bra helljusgrund i väntan på att xenonlamporna ska komma upp i temp. Jag hade xenon i allt i vintras och det funkade fint imo. Nu har jag bytt bil dock så jag får se vad det blir i vinter.


Var ser du att det är samma kit?


Det är ett SIM extraljus med 35W xenon, båda säljarna bygger ihop kiten när du köper dem. det fins flera som gör samma sak, en populär kombo kort sagt. SIM extraljus + 35W xenonkit, svårare är det inte.


Tror ändå jag är mest inne på blått glas, finns det några nackdelar med blått glas och xenon?






Blått glas ger ett vitare ljus samtidigt är glaset färgat vilket stjäl lite av effekten på ljuset men det är inte mycket.


Vad ska man satsa på mellan 35w och 50w? Är det värt dom pengarna extra att köpa 50w istället för att spara lite och köpa 35w?


Jag har 4 st konverterade extraljus på brukisen (fast det är gamla rektangulära hella), blev 35w 4300k då jag hade dom liggande. Tänkte skaffa 55w senare men är nöjd som det är så jag la ner dom planerna. Pga upptändningstiden har man inte så stor nytta av dom om man inte åker "udda" tider på dygnet o får vara ifred på vägen. Annars blir det mest att lagom tills dom tänts upp ordentligt så får man möte o tvingas släcka igen.


Hört många som har sagt att blått glas och xenon inte funkar bra ihop. Har dock inte testat själv.


Jag menar att man inte ser vad dför xenonkit de monterar in,det finns en hel del olika med varierande kvalitet. swedol har höjt sina priser på sim+ att det tillkommer moms på dem där. Ullared har jag ingen aning om, men det stämmer säkert med 199:-


jag har 4st xenon ljus till salu för halva priset använda ca 1timme kvitto finns http://www.bilproffset.se/arbetsbelysni . 2v-24v-55w


det är "samma" kit oavsett vad det sitter för klistermäkre på dem i princip, samma fabrik, same shit different name. Jag gav 219 inkl moms på swedol i våras senast. de har lite kampanjer ibland så det kan ha varit under en sån, men ändå, runt 200 spän är långt från omöjligt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka