Köpråd , letar efter en motor som är lätt att trimma ( 4-500hk)

har en bygg-ide i baktanken och den kommer at innehålla en upptrimmad icke originalmotor, men jag behöver en motor då. förljande krav :BILLIG!!! lätt att trimma upp billig att trimma upp lätt att få tag i klämma ut ca 4-500hk, (jag vet att, jag kanske siktar lite väl högt) turbo relativt bränslesnål, vid vanlig körning kan konverteras till etanol pålitlig (ska passa en 6vxl man låda, men det går väl att köpa adapters mellan olika motorer och lådor?) funderar på någon bmw motor med kraftigare turbo vad kan prislappen på en sådan motorpaket landa på?



Svar på inlägget: Köpråd , letar efter en motor som är lätt att trimma ( 4-500hk)



Ja BMW M50 med turbo är ju lätt att dra ut bra med effekt. Eller en volvo B230FK/FT. Alla ska ju ha femma i sina så dom är ju ganska billiga.


Sedan så har du ju dom som trimmar BMW och slänger i SAAB-motor i kärran x)! Säger samma sak som jag sa på träffen, 9000 2.3 turbomotor (B234R) är sjukt lättrimmade!


mm 9000 2,3 fulltrycksturbo motorer är hyfsad lätta att få tag i ( hoppas jag) och med 3 tums avgasystem, och sportfilter och lite pill i elektroniken så närmar man sig 300hk, lätt har jag för mig, men hur går man vidare därifrån till 500hk? och var kan man få tag i en adapterplatta för att kunna skruva dit en annan kraftigare låda och vilken låda skulle rekomenderas och adapterplattan, måste man ha en IQ på 600 för att tillverka själv?


För att knalla vidare på 500 pållar så bultar du på en stor turbo, stora spridare, stor pump, stora bränsleslangar, stor ic, stort grenrör etc etc... gå in på maptun.se och välj SAAB 9000, 2.3T från 94-98 ,steg 7 så ser du exakt vad som måste göras. Växellåda så kör du med en opellåda (om du ska ha frontmonterad motor med drivningbak) som heter R25 tror jag, en getrag-låda som sitter i MV6-orna. Den får du såklart pilla lite med om du vill ha den driftsäker, det gäller alla lådor men det tror jag att du redan är införstådd med . Den lådan passar rakt på om jag inte minns fel, samma bultmönster på den motorn som på saabarna !


Plockade fram länmken åt dig när det gäller motor iaf : http://www.maptun.se/tuningGuide.php?ka . storder=37 470 hästar / 580 nm borde räcka ganska långt tycker jag x).


Cheva smallblock? Då behöver du inte krångla med turbokrafs för dom hästarna heller....


skulle lådan passa så är det GRYMT annars är det bara att börja hosta upp pengar... men för min del så ska jag nog skrapa ihop olika delar från andra ställen 114 982.50 SEK är lite saftigt för min plånbok.... t ex bränslepumpen har man tur så hittar man en billig på skroten som har vart till en suv med en gigantisk motor ic kan man köpa universal billigt turbon kanske begangnad , eller får se vad nya priser är alla turbo rör, köpa vanligt rostfritt rör och börja böja ( kommer ha tillgång till skolans verkstad ) kammen MAP sensorn, och kopplingen är bara att hosta upp pengar för och styrboxen är fortfarande under ? ( bygga / köpa / uppgradera)


kan hålla med men saab är( fortfarande ) svenskt så delar ,kunskap, osv finns här men inget slår v8 mullret, och kraften, men dess bränsleekonimi(ok en steg 7 trimmad saab motor är inte direkt den bästa heller) och priset(här) är lite illa


Tror inte du behöver oroa dig för kunskapen då dom motorerna funnits sen 50-talet. Sen så är ju delarna till en small block oftast billigare än till en Volvo eller saab.........






Du får en helt ny Helaluminium LS3 6.2L V8 (Corvette) med 436hk för 69900:-


hmm, kunskapen har jag ju lärt mig av att kolla på en massa amerikanska bilbyggar serier, men ok , vad ligger prislappen på en v8 från start till ca 3-400hk saab motor så gissar jag nu men :en hel nästan skrotfärdig bil 2-3000kr på blocket med rätt motor ( har man tur så tjänar man tillbaks några öre på delarna som inte behövs) och sedan böja lite rör , kanske 500kr ( böjning osv har jag tillgång till maskiner) och en sportfilter för 500kr och pill i elektroniken som kan vara från några hundra ( att själv koppla in datorn och pilla) till flera tusen ( för en proffs mappning och bänkning) och 1000kr för eventuella problem så total: ca 5000kr + mappning en v8 en skrotfärdig dodge van ( tex ) 2-3000kr ny förgasare x000 kr ny kam x00kr ?????????????? eventuella problem 1000kr jag tänker att en saab motor kan vara en bra grund eftersom man kan få bilen körbar osv först , och sedan börja lägga ner pengar för trimmet


jag har inte ens körkort än och planerar att gå på vidare på högskolan, och har ingen tid med sommarjobb hur bra ekonomi tror du att jag har ??


Du siktade väl på 500hk???? Det e inte billigt/gratis om den ska hålla längre än typ 3 meter......


som dom andra säger ta en saab motor från en 9000 spelar inte någon större roll om de är en B234R eller en B234L eller en lätt tryckare för sitter samma saker i de bara den är en 2,3 liter med turbo. sen så om du vill kan du ju köra lite safe och ligga runt 400hk för där är de lungt, de håller med orginal motor eller så kan du köra 500 finns dom som gör de och får de att funka men dom har lagt ner tid på att få de funka. andra spridare annan turbo,ic och sånt. sen kan du ju köra på saabs orginal T5 styrsystem där tjänar du pengar genom att koppla till dator och trimma själv så de är inte omöjligt att få de billigt. men sen så vad räknar du som billigt lixom hehe. MVH marcus


Tycker det är helt awesome att snubben säger att den ska vara soppasnål när man kör normalt och vara pålitlig och billigt billigt.. sedan några inlägg senare så har han inte ens körkort? skojar du med oss eller? Den kommer dricka mycket Det kommer kosta massor Det kommer krångla massor. Så nu till min fråga.. hur mycket hade du tänkt lägga ut?


Håller med förra inlägget..är du ALLS medveten om vad sånt här kostar?? Och tänker du bygga allt själv och har den kunskapen..Kollat på Tv jo..men hur mycket erfarenhet har du av eget skruvande/byggande??..I vad för bil kommer denna att sitta i?


Du landar ju på de pengarna om du ska plocka den effekten i en saab/volvomotor. Jag säger cheva Ls2. Du har en sån hemma med 6-växlad låda och allt för 50loppor.400hk orginal och det håller till skillnad från en trimmad saab/volvo


Håller med här. Och dina 5k som du skriver om hoppas inte det är din budget. Förövrigt så är det ju självklart att du ska ha en bmw 6a och bygga på !!.


precis som ToTTeM o Andyy90 säger. 5000 får du knappt någon styrsystem för!! jag räknade lite o jag kom upp i 25 000: för min volvo b230 med 16v turbo. sen la jag på det dubbla då budget alldrig håller. do kom jag ju till 50 000:- o nu e jag uppe i 70 000: så tänk över detta noga. lägg en budget på 10 000:- sen tillkommer SMÅ saker hehe o då e du uppe i 10 till. tro mig!!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka