Köpråd v70 TDI 97-00

Tja har funderat på å köpa mig en v70 Tdi 97-99. Är inte så kunnig om bilar med detta verkar vara en bra bil. Är de någe spec man behöver kolla förutom det vanliga med servicar och kamrem m.m. Hur är det med import bilar = lika bra som svensksålda? hur vanligt förekommande är det med mätarjustering på dessa (import då främst) Hade tänkt mig ett pristak på ca 40000:- Mycket tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd v70 TDI 97-00



Automatlådan packar ihop nån gång efter 40 tmil. Kolla att bilen du tittar på är kall. Den ska starta direkt utan glödning. Behöver du mala på starten och den hoppar igång och går oroligt köper du en annan bil. Importbilar saknar stolsvärme för det mesta. Visst kan de vara skruvade men jag skulle inte vara så orolig över det. Viktigt att bilen "känns" ok och varken ratt eller pedaler är blankslitna på en 17000 mils bil... Mvh


Tack så mycket.. Automat lr man spelar egentligen ingen roll http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_v7 . =7&w=3 denna har jag kollat på och är lite intressserad utav, vad tror du om denna? Dieselvärmare!? hur stor betydelse har det för vintern?


Kompisen hade en sån 60tusen plus på mätaren på medcstörre turbo å system han körde i från 330kittade cossworth dricker lite en bra bil. Helt klart


Dieselvärmare är guld värt! Den kräver ett fräscht batteri. Den bilen står om det stämmer ett par kilometer från hemifrån mig... Ska du köpa den kan jag följa med bort och kolla om jag har tid. Jag hade nog bekymrat mig lite för lådan.


Är det inte minst 10k för mycket för en -97:a med över 40k mil?


Oj! Tänkte inte på det! Jo, det var lite saftigt.


PRUTBART med tanken på de priset helt klart!


har kollat runt och hört mig lite för och så, har hittat en annan bil som är nyare och inte mycket dyrare! Den har visserligen gått 36k men ändå. den verkar ju hel ren och fin. Bifogar en länk http://www.blocket.se/alvsborg/Volvo_v7 . =7&w=2 skulle vara tacksam för era åsikter. tänkte ringa på den imorgon..


Jag tycker fortfarande den är för dyr. Den är inte värd så mycket helt enkelt... Har du lite is i magen ett par veckor kan du säkert göra en betydligt bättre affär.






Nya karossen är en helt annan bil att köra dock med gamla motorn men ett nyare datasystem som gör att den går lite billigare än än samma motor upp till -00. Motorerna är nog dom bästa som finns i volvo bilarna, har självt ägt ett par st s/v70 dieslar alla automatare aldrig behövt krångla med lådan, bytt olja och sköljt dom sen har jag trimmat dom. ingen har varit under 40 tusen mil.


men den sista och nyare v70 måste väl iaf vara värd cashen? mer än den första iaf! Men den har ju varit ute rätt så länge då och prutmån finns nog alldeles säkert.


okej, så detta kan va en helt ok bil för pengarna menar du, kommer ju att använda den dagligen att åka ca 15 mil om dagen med! Service kommer ju göras strax efter de att den är inköpt i så fall men vad är viktigt att kolla på dessa v70n modeller. Har inte för mig att de ska va någe spec utan det vanliga som gäller.. PMPerformance: vad tror du? Är detta en bil värd cashen? den har ju legat ute en månad ca och så! prutmån borde ju finnas på några tusen iaf!


Ja den nya är helt klart värd de då dom flesta som tittar på v70 vill åka D5an och då blir den automatiskt nedvärderad på marknaden då den använder gamla tdi motorn. allt de vanliga ska funka, framvagnarna är dåliga i bussningarna och leder standard på alla v70 modeller service boken ska finnas annars är de att kamremmen och vattenpumpen ska vara bytt minst två gånger på bilen har för mig de är 12000mil intervall på den. olja filter byter man vart 1000 mil. manuella lådorna verkar gå länge utan knorr borde kunna få ner den till under 35 eller däromkring lycka till med inköpet


Man kan ju se det så här; marknaden bestämmer priset. Har den legat ute länge är den ju inte värd 38k, eftersom ingen vill betala det för den. Försök få den för 30 om det inte är några större fel på den. Han har säkert gått med på nedåt 33-35k förut, men inte lyckats sälja den för det priset heller. Har han börjat tröttna på att inte bli av med den kanske han går ned till 30. Köparen sitter med trumf i det här läget, och gillar han inte läget kan han ju behålla bilen, eller hur?


tackar och bugar för alla råd



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka