Köpråd: Pigg, kombi, hyfsat snål och max 40 000. Stockholm.

Som synes, roligaste men också hyfsat snål bil för max 40 000. Jag kör ca 1500 - 2000m/år, mest runt Stockholm men en och annan tur till Öland också. Har kollat på V40 2.0T eller T4, men också Ford Focus. Focusen har ju en del rostproblem (och annat) så den känns inte så värst aktuell. V40 T4 hr jag ägt förut och var nöjd (då som sprillans ny bil och inte ett problem så klart). Toyota Corolla har tjejen och den må funka bra, men tråkigare bil får man leta efter. Just det, AC är krav. Helst kombi. Vad ska jag titta på?



Svar på inlägget: Köpråd: Pigg, kombi, hyfsat snål och max 40 000. Stockholm.



Volvo V40 har rostat en hel del även den och är lite billig jämfört med andra Volvo så jag tycker det finns bättre alternativ; Volvo 855 T5-R, V70 T5, BMW 328i/528i och Saab 9-5 Aero. Alla har de gemensamt att de är mycket mer bil för pengarna än en V40 eller Focus, i mina ögon åtminstone!


Tack för tipsen. Någon annan som vill bidra? Kan en C5:a vara något att köra med? Inte så pigg kanske, men komfortabel?


C5 är mjuk och gungig, det är inte alla som är överens om att det innebär bästa möjliga komfort men jag har väldigt svårt att tänka mig att någon skulle kunna kalla den obekväm. Finns med V6 och bör då ha resurser under huven, men det är ingen snålmaskin den tyvärr. Med bensinfyra eller diesel skulle jag inte kalla den pigg...


För dom pengarna får du en väldig fin 9-5 aero idag! Härliga bilar o köra. Komfortabel med bra drag i. 230hk får du för dom pengarna, räcker gott o väl om du inte är bland dom som stänger av E4 runt sthlm..! Äldre Volvosar är törstiga! C5 är ful tycker jag och törstig tycker jag. Men bekväm! Tyska bilar är dyra i överlag, både i drift o inköp! Råder dig därför att kolla närmare på 9-5 Aero Är du inte alltför tung i högerfoten dricker den runt litern, sällan mer!


mondeo st220 (y)


En 528i har snarlik prestanda men dricker inte mer utan snarare mindre trots att det är en sexa, den har billigare delar, snarlik skatt och håller betydligt bättre. I alla fall enligt statistiken men modellen har också enormt mycket nöjdare ägare än 9-5, försäkringen kan kosta på en BMW om körkortet fortfarande är nytryckt men hur många 18-åringar ställer bilen i sitt eget namn? Det finns en anledning till att BMW har sålt fler exemplar av just denna modellen (E39) än vad Saab sålt bilar totalt under alla sina 64 år och den stavas inte "För att alla hatar Saab trots att det är världens bästa bil". Detsamma gäller Volvo, det finns en anledning till att även de säljer många gånger fler bilar än Saab, och en V70 T5 dricker heller inte mycket mer än en Saab trots att där sitter en roligare femma under huven på denna. 9-5 är en bra bil och det är också väldigt mycket för pengarna, du skulle troligtvis kunna hitta en sådan du trivts utmärkt med. Men skall du köpa en 9-5 så skall du göra det för att det är den modellen du trivs bäst i och inte för att du tror att den är bättre och billigare än sina konkurrenter för det är den definitivt inte!


Kanske sent.. Men ja är ägare av båda en Bmw 528 99a och av en Saab 9-5. 02a. Det är otorligt bra komfort i båda. Båda går bra. Bmwn klart bättre.. Båda drar hyffsat snällt i tanken men bmwn vinner där med. och då är saaben en 2,0. med ca 140hk medans bmwn har 193. Sen kommer vi till den VIKTIGARE delen.. Saaben har kostat mig ca 6000kr. bmwn 2000kr i reservdelar. Bmwn vinner där med då saabs motorer är kända för lite små fix. som sagt så är försäkringen på saaben nästan halva priset mot bmwn men då stod dom på mig.. med hjälp av en snäll mor vart bmwn billigare än saaben. Så ja slutänden BMW.. BMW BMW .. bra o skön bil..


Missade en V40 2.0T 01:a för 32 000, skit också. Nu lutar jag år Peugeot 307 eller Ford Mondeo. BMW-n verkar vara mer sällsynt än Loch Nessodjuret just nu.


Har haft en V40, och det är ingen bil jag saknar direkt. Jävligt plastig och knarrig. Då är jag bra mycket mer nöjd med Passaten. Har du tittat något på sådana?






Väldigt konstiga priser och oväntat lite bilar på blocket i nuläget.. förstår inte riktigt varför...


kz du får åka en bit.. finns fina bilar utanför sthlm med


Fightertiger - det kan bli så, men med tanke på hur många bilar man måste kolla på innan man hittar en som är OK så kan det ju bli en dyr bil. Kanske bättre att lägga 5 000 till på bilarna i Stockholm. (Kollar angränsande län på Blocket, Uppsala OK, tveksamt med Örebro).


köpa min för 40;)


Din var jäkligt snygg!


tackar..Ja den är helt ok.. men inte lika snygg i verkligheten.. då bilder o sol visar mer en vad man kan se med ögona .. men fin är den..


Dikten överträffar verkligheten ännu en gång alltså. Men alla repor och rostfläckar går ju att photoshoppa bort om man vill(och det vill man ju)


hehe japp. dock inget photoshoppat utan jävligt bra kamera ..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka