Köpråd: Byta från Renalut Clio till Kombi

Vår Renault Clio - 00 börjar blir till åren och vi har tänkt att börja leta en nya bil. Kraven vi har är att det ska vara en kombi av något slag, ha dragkrok och helst inte dra för mycket bensin. Prisklassen är väl den stora frågan här. Vi hade tänkt oss en maxgräns på 70-80 000:- men vore ju självklart bra om man kan komma undan billigare Vi är inte alls bilintresserade och måste alltid lämna in på verkstad om det blir något fel på bilen så antar att vi då måste gå upp i prisklass för att slippa ha en bil man måste dona med då och då, eller billigare bilar håller kanske lika bra? Något/några märken som är bättre än andra? Hoppas att någon kan råda oss i denna fråga



Svar på inlägget: Köpråd: Byta från Renalut Clio till Kombi



Frågan är om du kan specificera lite närmre vad du söker för bil, är lastutrymme viktigt? Och bara för att man inte är bilintresserad betyder inte det att man inte uppskattar en rolig bil och så vidare? Kan dock inledningsvis börja med att säga att BMW och Lexus är två märken som jag har väldigt bra erfarenhet av och som generellt sett har (Och hade under perioden de såldes nya) de nöjdaste ägarna (Tillsammans med Subaru). Bra kvalitétsbilar med relativt få svagheter som är billiga i drift! Kika lite på deras olika modeller, problemet hos Lexus är att deras lilla kombi (IS) är ovanlig i Sverige men ni kanske hittar något ni gillar ändå? Som en liten referens: Lexus: IS, IS Sportcross, GS och RX är väl de modeller som kan tänkas passa er. RX är dock en SUV och inget med särskilt låg förbrukning men nämner den bara... BMW: Jag känner att 3-serie och 5-serie är aktuella för dig? Även här finns en SUV i form av X5, men inom budget ryms bara tidiga exemplar och de hade en törstig V8 under huven. Bra att veta kan vara att BMW anger modellbeteckning med tre siffror; -Första siffran anger kaross (tex. 3 för 3-serie) -De andra två siffrorna anger motorstorlek (tex. 25i=2.5L) En 325i är alltså en mellanklassbil med 2.5L motor, de två sista siffrorna stämmer till 99%. Men tex. vissa årsmodeller av 320i har en 2.2L motor så något undantag finns. Söker du lägsta möjliga förbrukning är BMW´s fyror bäst (316i/318i), men även sexorna är väldigt snåla och hade jag varit dig hade jag tittat efter en 325i eller 330i då du får en rolig och pigg bil som klarar sig på 0.9L/mil även i praktiken!


opel vectra från 04 tror jag de är ser dom knappt alls på jobbet å då är jag bil mek på saab och opel


Jodå en rolig bil uppskattas så klart men absolut inget måste. Bra lastutrymme och lägre bensinförbrukning väger upp Men vad vi söker:* Dragkrok * Bensinsnål * Bra lastytrymme * God kvalitet * Kombi Sedan så har vi inte några större krav egentligen. Tack för tipset om lexus och BMW Ska kika lite på de modeller du nämner och se om det finns några i lagom prisklass i närområdet En annan fundering, ska man eventuellt gå upp i pris och kanske ta en lite nyare begagnad eller ner i pris och ta en äldre begagnad? Vad tjänar man på egentligen?


Tycker det är ett beslut du skall ta när du bestämt dig vilken modell du vill ha. Det finns modeller där det är vettigt att gå upp i pris på eftersom du får tex. en mycket snålare bil, och så finns det modeller där du lika gärna kan köpa ett äldre exemplar av då de är så snarlika. Så leta märke/modell först!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka